De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Verstuur zelfvernietigende foto’s met Telegram-update

Thomas Haenen
24 juli 2017, 13:21
2 min leestijd
Verstuur zelfvernietigende foto’s met Telegram-update

Telegram 4.2 rolt uit en beschikt over verschillende nieuwe features. De berichtendienst laat je nu ook zelfvernietigende foto’s versturen.

Lees verder na de advertentie.

Telegram 4.2-update beschikbaar

Gebruikers van Telegram kunnen al geruime tijd zelfvernietigende berichten versturen, teksten die bijvoorbeeld tien seconden nadat ze gelezen zijn weer verdwijnen. De functie is nu verder uitgebreid, met media die zichzelf automatisch verwijdert. Bij het sturen van een foto of video kun je een timer toevoegen. Heb je gevoelige foto’s die andere maar tijdelijk mogen zien, dan kan Telegram ze na een aantal seconden of minuten weer verwijderen. Mocht de ontvangen een screenshot maken van je foto of video, dan krijg je – net als op Snapchat – een melding daarover.

De nieuwe functie is onderdeel van Telegram 4.2, de versie die deze week wordt uitgerold. Gebruikers van de app kunnen de update gratis downloaden via de Play Store. De uitrol van de update gebeurt geleidelijk, dus het kan een aantal dagen duren voordat jouw toestel aan de beurt is.

Na het installeren beschik je ook over een vernieuwde foto-editor. Daarmee kun je foto’s sneller en uitgebreider bewerken voor je ze verstuurt. Ook nieuw is de optie om een biografie toe te voegen aan je profiel. Zit je in verschillende groepsgesprekken met grote aantallen gebruikers, dan is zo’n bio een handige manier om te ontdekken wie je gesprekspartners nou precies zijn.

Tot slot kun je het stickervenster nu uitklappen. De alternatieve emoji van Telegram vulden tot nu toe altijd hooguit de helft van het scherm, waardoor je soms flink moest scrollen om er eentje uit te zoeken. Nu kun je ze uitklappen, zodat je veel makkelijker de juiste sticker vindt.

Telegram voor Android downloaden

Heb je Telegram nog niet, dan kun je het via onderstaande link naar de Play Store downloaden. De app is gratis en werkt op vrijwel elke recente Android-smartphone.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu