Telegram voor Android Wear 2.0 is bijna de volledige app in het klein

Erwin Vogelaar
10 februari 2017, 20:33
2 min leestijd
Telegram voor Android Wear 2.0 is bijna de volledige app in het klein

De Telegram Android Wear 2.0-update maakt dat de app ook werkt zonder dat je een smartphone in de buurt houdt. Ook andere nieuwe functies van Android Wear 2.0 worden nu ondersteund.

Lees verder na de advertentie.

Telegram Android Wear 2.0

Telegram heeft zijn app een flinke update gegeven. Voor Android Wear 2.0 moesten er toch nieuwe functionaliteiten toegevoegd worden, dus dan maar direct de hele app overhoop halen. Het resultaat is bijna de volledige app in het klein, die je dus ook kunt gebruiken zonder je smartphone in de buurt.

telegram android wear 2.0

Je kunt via de app communiceren sturen door een sticker, emoji of foto te kiezen, maar uiteraard kun je ook tekst versturen. Dit kan via de nieuwe invoermethodes van Android Wear 2.0: een volledig toetsenbord en handschriftherkenning. Uiteraard kun je ook nog steeds via spraak berichten inspreken. Je kunt daarnaast direct vanuit de app al je contacten zien en niet meer alleen de gesprekken. Het is zelfs mogelijk om een nieuwe groep van je contacten te maken om mee te chatten. Je kunt dus wel zeggen dat de meeste opties van de app terug te vinden zijn in de smartwatchversie. In ieder geval de opties die je onderweg nodig kunt hebben.

Een opvallende toevoeging is dat de app verschillende thema’s met verschillende kleuren heeft gekregen. Op deze manier hoef je niet bij de blauwe schermen te blijven, maar kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor groen of bruin als overheersende kleur. Telegram zegt dat deze thema’s binnenkort ook naar de app voor je smartphone komen, dus ook daar hoef je het niet meer bij blauw te houden. Dit terwijl blauw een vast onderdeel is van het Telegram-merk.

Telegram downloaden

Telegram kun je nu direct via je Android Wear 2.0-smartwatch in de Play Store vinden. Uiteraard kun je de app ook nog op de ouderwetse manier downloaden door op onderstaande link te klikken.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu