De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Telegram laat je nu berichten bewerken en meer

Lars Paymans
16 mei 2016, 9:09
2 min leestijd
Telegram laat je nu berichten bewerken en meer

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker als het op het intypen van berichten aankomt. Een foutje is snel gemaakt, maar dankzij de Telegram-update is het een stuk gemakkelijker om deze tikfouten achteraf aan te passen.

Lees verder na de advertentie.

Een Telegram bericht bewerken: zo werkt het

De nieuwe versie van Telegram bevat een flinke lijst met aanpassingen, met als belangrijkste functie dat een Telegram bericht bewerken nu achteraf mogelijk is. Tot maximaal twee dagen na het versturen van het chatbericht kun je de tekst gemakkelijk aanpassen, zodat die spelfout geen doorn in het oog hoeft te blijven.

Telegram bericht bewerken

Het bewerken van een bericht is vrij simpel. Na het versturen van een chatbericht houd je het groene spraakwolkje even ingedrukt om een submenu te laten verschijnen. Vervolgens tik je op ‘Bewerk’ om de tekst aan te passen en opnieuw te versturen.

Verwacht overigens niet dat je op deze manier ongemerkt je gesprekken aan kunt passen, want onder ieder bewerkt bericht komt het woord ‘Bewerkt’ te staan. Je kunt een Telegram-bericht in zowel groepsgesprekken als privéchats bewerken.

Nieuwe zoekbalk en emoji-venster

Naast deze handige bewerkfunctie voegt Telegram met de update van vandaag ook wat andere zaken toe. Zo maakt een nieuwe indeling voor de zoekbalk het makkelijker om de juiste mensen te vinden of een bot op te zoeken en in te zetten in je gesprekken.

Daarnaast worden emoji en gifs op grotere schermen voortaan in een nieuw zijmenu weergegeven en zijn er de nodige bugs aangepakt. Ook synchroniseert Telegram je chats voortaan beter als je de app een tijdje niet gebruikt hebt. De update voor Telegram is nu beschikbaar in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger. De update is er ook  voor de desktop-versie van  de chat-app, waar dit handige emoji-menu pas echt goed tot zijn recht komt.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu