Telegram laat je nu bestanden delen tot 1,5GB

Redactie
2 februari 2015, 12:25
1 min leestijd
Telegram laat je nu bestanden delen tot 1,5GB

Telegram heeft een update gekregen waardoor gebruikers voortaan de mogelijkheid hebben om bestanden met een maximale grootte van 1,5GB met elkaar te delen.

Lees verder na de advertentie.

Het zijn ietwat moeilijke tijden voor Telegram, want WhatsApp heeft hard toegeslagen met het lanceren van een eigen webversie: WhatsApp Web. Daarom moet Telegram met nieuwe functies blijven komen om de populaire chat-app van Facebook voor te blijven.

Eén van die nieuwe features is een soort cloudopslagdienst, waarmee gebruikers bestanden met een maximale grootte van 1,5GB met elkaar kunnen delen. De bestanden blijven bewaard in de cloud, waardoor je op elk apparaat met de chat-app toegang tot de bestanden hebt.

Telegram bestanden delen tot 1,5GB

De nieuwe Android-app toont bij gesprekken een bestandensectie. Hier kun je alle gedeelde bestanden en foto’s zien. Als je een bestand of foto of video in volledige grootte wil verzenden, kun je ook van de vernieuwde bestandszoeker gebruikmaken.

Vervolgens heb je de mogelijkheid om door de  opslagruimte van je smartphone of tablet te navigeren en een bestand uit te zoeken, die naar de ontvanger wordt verstuurd. Door lang op bestanden te drukken, kun je er meerderen selecteren.

Daarnaast heeft Telegram een optie gekregen die al langer in WhatsApp te vinden is: het dempen van gesprekken. In de nieuwe app-versie kun je  gesprekken van contactpersonen of groepen voor één of acht uur of 2 dagen te dempen. Een enorm fijne optie als je lid bent van drukke groepsgesprekken.

Download Telegram voor Android

Telegram is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.2 en hoger.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Laatste nieuws over Telegram

Bron: Telegram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu