Telegram laat je nu bestanden delen tot 1,5GB

Telegram heeft een update gekregen waardoor gebruikers voortaan de mogelijkheid hebben om bestanden met een maximale grootte van 1,5GB met elkaar te delen.

Het zijn ietwat moeilijke tijden voor Telegram, want WhatsApp heeft hard toegeslagen met het lanceren van een eigen webversie: WhatsApp Web. Daarom moet Telegram met nieuwe functies blijven komen om de populaire chat-app van Facebook voor te blijven.

Eén van die nieuwe features is een soort cloudopslagdienst, waarmee gebruikers bestanden met een maximale grootte van 1,5GB met elkaar kunnen delen. De bestanden blijven bewaard in de cloud, waardoor je op elk apparaat met de chat-app toegang tot de bestanden hebt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Telegram bestanden delen tot 1,5GB

De nieuwe Android-app toont bij gesprekken een bestandensectie. Hier kun je alle gedeelde bestanden en foto’s zien. Als je een bestand of foto of video in volledige grootte wil verzenden, kun je ook van de vernieuwde bestandszoeker gebruikmaken.

Vervolgens heb je de mogelijkheid om door de  opslagruimte van je smartphone of tablet te navigeren en een bestand uit te zoeken, die naar de ontvanger wordt verstuurd. Door lang op bestanden te drukken, kun je er meerderen selecteren.

Daarnaast heeft Telegram een optie gekregen die al langer in WhatsApp te vinden is: het dempen van gesprekken. In de nieuwe app-versie kun je  gesprekken van contactpersonen of groepen voor één of acht uur of 2 dagen te dempen. Een enorm fijne optie als je lid bent van drukke groepsgesprekken.

Download Telegram voor Android

Telegram is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.2 en hoger.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Laatste nieuws over Telegram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.