Telegram onderscheidt zich verder van WhatsApp met grote update
Lars Paymans

Telegram

Gratis

Onze score

7,5

Chat-app Telegram onderscheidt zich voortaan nog meer van concurrent WhatsApp. De nieuwste update bouwt volledig voort op de functies die de andere populaire chat-app niet heeft. We zetten ze hier voor je op een rij.

Telegram fotobewerking en meer verbeterd

Versie 4.3 van Telegram introduceert een flinke lijst aan verbeteringen. Eén van de handigste is het uitbouwen van de @-knop, die je nu kunt gebruiken om nieuwe vermeldingen snel te vinden. Groepsgesprekken worden hier ook wat overzichtelijker, omdat je in het chatoverzicht voortaan met een @-teken al je ongelezen vermeldingen ziet.

Daarnaast bouwt Telegram met deze update de opties voor fotobewerking verder uit. Voortaan kun je een onderschrift toevoegen als je een plaatje knipt en plakt. Bel je vaak via Telegram, dan zie je aan een nieuw icoon voortaan de signaalsterkte van je gesprek.

telegram fotobewerking

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ook groepsgesprekken is de chat-app niet vergeten. Zo kun je nu volledige stickerbundels aan een gesprek toevoegen, die vervolgens door alle leden gebruikt kunnen worden. Tot slot kunnen fans van livestreamdienst Twitch voortaan volledige uitzendingen in de app volgen. Handig als je met een vriend over een livestream wil praten, want met picture-in-picture blijft de video in beeld terwijl je praat.

Telegram voor Android downloaden

Met de nieuwe functies onderscheidt Telegram zich verder van concurrenten als Facebook Messenger en WhatsApp. Dat is hard nodig, want die twee berichtendiensten domineren de markt Toch timmert Telegram al jaren aan de weg met nuttige nieuwe functies en een robuuste app voor desktops. Die maakt het makkelijk om op al je apparaten bereikbaar te blijven.

Download Telegram in de Play Store (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.