Met Telegram 3.13 kun je chatbots gebruiken om games te spelen

Thomas Haenen
3 oktober 2016, 15:25
2 min leestijd
Met Telegram 3.13 kun je chatbots gebruiken om games te spelen

Telegram beschikt al over verschillende chatbots die je kunnen helpen met simpele vragen en andere opdrachten. Met de laatste update worden die bots een stuk leuker, want je kunt ze nu ook gebruiken om tegen te gamen.

Lees verder na de advertentie.

Telegram Gaming Platform

Het Telegram Gaming Platform is beschikbaar in versie 3.13 van de app, die nu wordt uitgerold via de Play Store. Nadat je de update hebt geïnstalleerd voeg je @gamee toe als gesprekspartner om een spelletje te starten. Eventueel kun je ook games spelen in een gesprek met iemand anders door @gamee te typen.

Op dit moment zijn er zo’n dertig spellen om uit te kiezen, maar dat aantal zal volgens Telegram snel groeien. Elk spel dat in HTML5 gebouwd is kan in principe via de chat-app werken. Los bijvoorbeeld zo snel mogelijk rekensommen op, speel een kaartspel of zelfs een uitgebreide 3D-shooter: het moet in theorie allemaal kunnen. De spellen worden niet geïnstalleerd op je smartphone, maar in het Telegram-gesprek dat is geopend, haast als een normale website.

Waarom een chat-app over games moet beschikken? Zodat je direct je vrienden kan uitdagen. Vrijwel alle spellen die nu beschikbaar zijn bieden ondersteuning voor het bijhouden van high scores. Je hoogste scores kun je bovendien doorsturen naar vrienden, waarna jij kunt zien wie van je vrienden het beste spelen. Vervolgens kun je ze ook direct uitdagen om te kijken of ze jouw score kunnen verslaan. Andere spelers ontvangen automatisch een notificatie van @gamee als hun score verslagen wordt.

Telegram voor Android downloaden

Telegram downloaden kan gratis via onderstaande link naar de Play Store. De makers bezweren dat de functie geen enkele extra opslagruimte vereist voor de app. De app werkt op elk apparaat met Android 4.4 KitKat of nieuwer.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Telegram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu