De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Telegram blijft maar groeien: nu al 35 miljoen gebruikers

Redactie
25 maart 2014, 7:46
1 min leestijd
Telegram blijft maar groeien: nu al 35 miljoen gebruikers
telegram gebruikers

Nadat de Telegram Android-app al meer dan 800.000 Nederlandse Telegram gebruikers had, maakt de chat-app ook bekend dat de dienst inmiddels al 35 miljoen gebruikers kent. Dat laat Telegram via Twitter weten. Hoewel er niet specifiek wordt gezegd of het aantal Telegram gebruikers gaat om de registraties of actieve gebruikers, is het nog steeds een indrukwekkend aantal voor de start-up uit Berlijn.

Telegram is opgericht door twee russen: de broers Nikolai en Pavel Durov, die beide ook de oprichters van de Russische Facebook VK zijn. De app heeft echter geen banden met Rusland en werkt gewoon onder de Europese wet.

Lees verder na de advertentie.

Over Telegram

Telegram werd plotseling populair nadat WhatsApp door Facebook werd overgenomen. De chat-app lijkt ook erg op WhatsApp. Onder andere het design, de functies en de werking zijn vrijwel hetzelfde. Je kan naast berichten ook foto`s, video`s, documenten en je locatie versturen, en er zijn logischerwijs een rits emoji`s aanwezig – iets dat niet bij een berichtendienst mag ontbreken.

De chat-app biedt twee enorm handige features: een geheim gesprek en de mogelijkheid om van desktop-apps gebruik te maken. Bij eerstgenoemde vindt de encryptie en de ontgrendeling daarvin plaats op het toestel zelf, waardoor je met twee toestellen een ‘geheim gesprek’ kan starten. Ook heeft Telegram desktop-apps, die variëren van een plugin voor Chrome tot een volledige app voor Windows of OS X.

Meer lezen over Telegram

Download de Telegram Android-app

Telegram is gratis te downloaden in Google Play.

Download: Telegram (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu