Telegram blijft maar groeien: nu al 35 miljoen gebruikers

telegram gebruikersNadat de Telegram Android-app al meer dan 800.000 Nederlandse Telegram gebruikers had, maakt de chat-app ook bekend dat de dienst inmiddels al 35 miljoen gebruikers kent. Dat laat Telegram via Twitter weten. Hoewel er niet specifiek wordt gezegd of het aantal Telegram gebruikers gaat om de registraties of actieve gebruikers, is het nog steeds een indrukwekkend aantal voor de start-up uit Berlijn.

Telegram is opgericht door twee russen: de broers Nikolai en Pavel Durov, die beide ook de oprichters van de Russische Facebook VK zijn. De app heeft echter geen banden met Rusland en werkt gewoon onder de Europese wet.

Over Telegram

Telegram werd plotseling populair nadat WhatsApp door Facebook werd overgenomen. De chat-app lijkt ook erg op WhatsApp. Onder andere het design, de functies en de werking zijn vrijwel hetzelfde. Je kan naast berichten ook foto`s, video`s, documenten en je locatie versturen, en er zijn logischerwijs een rits emoji`s aanwezig – iets dat niet bij een berichtendienst mag ontbreken.

De chat-app biedt twee enorm handige features: een geheim gesprek en de mogelijkheid om van desktop-apps gebruik te maken. Bij eerstgenoemde vindt de encryptie en de ontgrendeling daarvin plaats op het toestel zelf, waardoor je met twee toestellen een ‘geheim gesprek’ kan starten. Ook heeft Telegram desktop-apps, die variëren van een plugin voor Chrome tot een volledige app voor Windows of OS X.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer lezen over Telegram

Download de Telegram Android-app

Telegram is gratis te downloaden in Google Play.

Download: Telegram (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.