De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Groepsgesprekken met 1000 leden? Geen probleem bij Telegram

Redactie
26 november 2015, 10:25
2 min leestijd
Groepsgesprekken met 1000 leden? Geen probleem bij Telegram

Telegram voor Android heeft een forse update gekregen met enkele nieuwe features.  Je kunt in de chat-app nu zogeheten supergroepen aanmaken en  groepsgesprekken beter beheren.

Lees verder na de advertentie.

Telegram-groepsgesprek beheren

Tot dusver was het voor iedereen in een Telegram-groepsgesprek mogelijk om nieuwe leden toe te voegen  en  de groepsnaam en -foto te veranderen. Ideaal voor kleinere groepen, zo zegt Telegram, maar grotere groepen hebben behoefte aan leiding. Daarom introduceert de dienst  de optie om een admin toe te voegen aan groepsgesprekken.

Admins kunnen  nieuwe mensen toevoegen en de naam en foto van een groep veranderen. Dit hoeft niet slechts één gebruiker te zijn, want  er kunnen ook meerdere groepsleden aangewezen worden. Of helemaal geen. Net waar jouw groep behoefte aan heeft.

Supergroepen

Deze functie komt goed van pas bij een andere nieuwe mogelijkheid van Telegram: supergroepen. Tot voor kort  werden groepen tot 200 mensen toegestaan, nu is het ook mogelijk deze groepen uit te breiden tot een supergroep met 1000 leden. Upgraden naar een  supergroep is alleen mogelijk als de groep met 200 mensen vol zit.

Telegram heeft de supergroep enkele interessante functies  meegegeven. Zo is het mogelijk voor nieuwe leden om de volledige berichtgeschiedenis terug te lezen. Als een bericht verwijderd wordt, dan verdwijnt dit  voor alle  leden. Alleen admins kunnen berichten van andere gebruikers verwijderen. Standaard worden er voor supergroepen minder notificaties verstuurd dan voor kleinere  groepen.

Snel delen

Tot slot is in de verschillende kanalen een ‘snel delen’-menu toegevoegd. Door op de verstuur-knop te drukken is het mogelijk om contacten toe te voegen om het nieuws mee te delen.

Binnenkort  kunnen we volgens Telegram  meer nieuwe opties verwachten. Tot het zover is kun je de update gratis downloaden in Google Play als je 16MB aan vrije opslagruimte hebt en Android 2.2 of hoger.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Bron: Telegram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu