Telegram komt met mentions en hashtags voor groepsgesprekken

Redactie
19 maart 2015, 10:14
1 min leestijd
Telegram komt met mentions en hashtags voor groepsgesprekken

Telegram  heeft zijn Android-app geüpdatet met de mogelijkheid om in een groepsgesprek mensen direct aan te spreken via een mention, en gesprekken gemakkelijker vindbaar te maken met hashtags.

Lees verder na de advertentie.

De Duitse berichten-app is de grote kleine concurrent van WhatsApp. Groot door de snelle uitbreiding en vele functies, waarmee Telegram langzaam steeds meer WhatsApp-gebruikers trekt. Klein omdat de Duitse startup nog maar een fractie van het aantal gebruikers van de populaire berichten-app van Jan Koum en Facebook heeft.

Dat weerhoudt Telegram er echter niet van om op een rap tempo nieuwe functies door te voeren. In de laatste update zijn de groepsgesprekken sterk verbeterd.

Dit is er verbeterd in de  Telegram groepsgesprekken

De Telegram groepsgesprekken ondersteunen voortaan mentions en hashtags, die we kennen van Twitter middels het @- en #-teken. Door het @-teken van een Telegram-gebruiker te typen, krijgt degene sowieso een melding – ook al heeft degene het gesprek gedempt. Enorm handig als je toch iets tegen een specifiek persoon  wilt zeggen. Via de hashtag (#woord) kun je gesprekken terugvinden, waarbij je op een hahstag kunt drukken om alle gesprekken met de hashtag te tonen.

Verder is het mogelijk om een reactie te plaatsen bij het doorsturen van berichtjes. Dit doen mensen veelvuldig, maar bij het doorsturen wil je er natuurlijk vaak graag iets bij plaatsen. Dit wordt voortaan mogelijk in de nieuwe Telegram groespgesprekken.

Download Telegram

Telegram is gratis te downloaden voor Android-apparaten met versie 2.2 en hoger. Er zijn ook apps voor je desktop, laptop en browser beschikbaar.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Laatste nieuws over Telegram

Bron: Telegram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu