Telegram-update voegt IFTTT-integratie toe, laat je video’s kijken in de app

Rick van der Veer
8 december 2016, 12:07
1 min leestijd
Telegram-update voegt IFTTT-integratie toe, laat je video’s kijken in de app

Telegram Messenger heeft een grote update gekregen. Het meest opvallende is dat de app nu ondersteuning heeft voor IFTTT.

Lees verder na de advertentie.

Telegram IFTTT ondersteuning

Telegram heeft een flinke update gekregen van zijn ontwikkelaars, waarbij ondersteuning voor IFTTT is toegevoegd. De dienst is in de app gebouwd in de vorm van de @IFTTT-bot, die allerlei acties voor je uit kan voeren als je je Telegram-account hebt gekoppeld aan IFTTT. Via deze bot kun je alle diensten die aan je IFTTT-account gekoppeld zijn commando’s geven. Als je de bot voor een groepsgesprek uitnodigt kunnen anderen ook een aantal diensten beheren die je zelf in kunt stellen.

IFTTT staat voor If This Then That. Deze dienst bevat vol met handige automatische acties die je zelf kunt stellen. Je kunt IFTTT een actie laten ondernemen als aan een bepaalde voorwaarde wordt voldaan. IFTTT ondersteunt meer dan 300 diensten en laat ze allemaal met elkaar samenwerken. Zo kun je bijvoorbeeld het geluid van je telefoon uitschakelen als je op je werk komt, of een bepaald nummer op Spotify afspelen als je juist weer thuis bent. Ook sociale netwerken als Facebook en Twitter werken met de dienst: je kunt bijvoorbeeld IFTTT automatisch een tweet laten plaatsen als je batterij bijna leeg is.

telegram ifttt

De Telegram-update werkt ook nog een paar andere dingen bij. Zo kun je nu belangrijke chats vastpinnen zodat ze altijd bovenaan je lijst staan. Bovendien kun je nu video’s van Vimeo en YouTube in een klein schermpje naast je chats bekijken zonder de app te hoeven verlaten.

Telegram downloaden

Telegram is gratis te downloaden in Google Play via onderstaande link. Je hebt voor de app minimaal Android 4.0 nodig. Voor de IFTTT-integratie heb je ook daar een account nodig die je gratis aan kunt maken op de IFTTT-website.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu