Telegram maakt de app sneller en mooier op Android met grote update

Lars Paymans
23 november 2016, 12:01
2 min leestijd
Telegram maakt de app sneller en mooier op Android met grote update

Telegram heeft een grote update uitgebracht voor de Android-app van de berichtendienst. Dankzij de Telegram Instant View optie is de app niet alleen sneller, maar wordt het design ook vernieuwd.

Lees verder na de advertentie.

Telegram Instant View update maakt app mooier en sneller

In een blogpost laat de chat-app weten dat de update van vandaag een stuk uitgebreider is voor Android dan iOS. Zo krijgen Android-gebruikers onder meer een nieuwe interface voor het maken van groepen en zien notificaties er voortaan anders uit. Om je privacy verder te beveiligen worden je chatgesprekken niet meer in de task switcher getoond. Ook worden video’s beter gecomprimeerd en is de photo viewer aangepast zodat hij minder ruimte op je scherm in beslag neemt.

De rest van deze Telegram Instant View update is vooral gericht op snelheid. Zo is er een functie toegevoegd die het best te vergelijken is met de Instant Articles van Facebook. Door op de nieuwe ‘snelle weergave’ knop te tikken als iemand een link met je deelt, wordt de website in Telegram zelf geopend. Hierdoor is hij een stuk sneller geladen en bespaar je ook nog eens data. Omdat de functie nog maar net beschikbaar is, worden nog maar een klein aantal websites ondersteund (waaronder Medium), maar daar komt volgens Telegram spoedig verandering in.

Daarnaast maakt Telegram het mogelijk om zelf blogs te maken die op deze snelle manier gedeeld kunnen worden met Telegraph. Deze nieuwe optie is volledig anoniem, en je hebt dan ook geen account nodig om een dergelijk blog te schrijven en te delen. Andere handige nieuwe functies zijn onder meer het snel zoeken naar stickers door een sticker ingedrukt te houden. Ook kun je nu snel naar een specifieke dag in de geschiedenis springen door op het kalender-icoontje te tikken in de zoekfunctie. De update voor Telegram is nu beschikbaar in de Google Play Store.

-> Download Telegram in de Google Play Store

Bron: Telegram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu