Met deze Telegram-update zie je waar je vrienden zijn

Telegram

Gratis

Onze score

7

Telegram-gebruikers kunnen voortaan hun live locatie delen met vrienden, familie en andere contacten. De laatste update verbetert tevens de mediaspeler.

Telegram live locatie delen: zo werkt het

De Live Locatie-tracker is onderdeel van versie 4.4 van Telegram, die nu beschikbaar is voor iedereen. Na installatie kun je in elk gesprek je actuele locatie delen. Andere apps laten je eenmalig je locatie delen op het moment van versturen, maar met deze functie kun je je vrienden langere tijd op de voet volgen.

Telegram-update

Je kunt zelf aangeven voor hoe lang je gps-locatie gedeeld wordt: een kwartier, uur of acht uur. Dat doe je door in een gesprek linksonder op de paperclip te drukken, en vervolgens bij ‘Locatie’ voor ‘Deel mijn locatie voor…’ te kiezen. Als meerdere gebruikers in een groepsgesprek hun locatie delen, krijg je op een kaart te zien waar iedereen zich precies bevindt. Dat is handig als je bijvoorbeeld met z’n allen op vakantie bent, of op een evenement waar je elkaar probeert te vinden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ook de mediaspeler is aangepakt en biedt nu betere ondersteuning voor mp3- en andere muziekbestanden. Je kunt muziek en andere audio nu direct via het gespreksvenster beluisteren. Telegram maakt nu automatisch een playlist van alle muziek in een gesprek, voorzien van fraaie albumhoezen.

Apps waarmee je live de locatie van je vrienden ziet, lijken een trend te worden. Zo zit een soortgelijke functie sinds deze zomer in Google Maps. Snapchat laat je met Snap Map zien waar je vrienden zijn. Ook WhatsApp experimenteerde dit voorjaar met een live locatietracker, al hebben we er sindsdien niets meer over gehoord. Dat suggereert dat de berichtendienst de ontwikkeling ervan op een laag pitje heeft gezet.

Telegram voor Android downloaden

Telegram is via onderstaande link te downloaden in de Play Store. De berichtendienst is volledig gratis en werkt op elke smartphone met Android 4.4 of nieuwer.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.