De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Telegram maakt telefoonnummer overbodig met persoonlijke links

Redactie
2 december 2014, 11:38
1 min leestijd
Telegram maakt telefoonnummer overbodig met persoonlijke links

Telegram maakt het voor gebruikers mogelijk om hun openbare Telegram-profiel te delen via Telegram.me/gebruikersnaam, waardoor het telefoonnummer niet meer uitgewisseld hoeft te worden.

Lees verder na de advertentie.

De update is per direct beschikbaar in Google Play en komt kort nadat Telegram zijn gehele design naar Material veranderde. Daarmee is de app ook beter geschikt voor gebruik met Android Lollipop.

Door de nieuwe update wordt het mogelijk om een gebruikersnaam bij Telegram te registeren, zoals Telegram.me/danielverlaan. Als gebruikers deze link bezoeken vanaf hun smartphone, wordt Telegram – mits geïnstalleerd – automatisch geopend, waarna de gebruiker een gesprek met de gebruiker kan beginnen.

Telegram.me is het nieuwe telefoonnummer

telegramme

De gebruikersnaam bij Telegram.me wordt via de instellingen van de chat-app ingesteld. Daar kun je direct zien of jouw gebruikersnaam nog beschikbaar is. Eenmaal ingesteld is het mogelijk om de link met anderen te delen. Zij kunnen dan wel met jou chatten en aan de contactenlijst toevoegen, maar ze zien niet jouw telefoonnummer. Dit geeft hen de mogelijkheid om alleen via Telegram met jou contact op te nemen. Hierdoor wordt het uitwisselen van een telefoonnummer om een berichtje te versturen bij Telegram overbodig.

Daarnaast is de technologie van de geheime chats verbeterd. Telegram gebruikt de nieuwe PFS-beveiliging, waarbij de encryptiesleutel na verloop van tijd verandert. Mocht er een verouderde encryptiesleutel door hackers buit worden gemaakt, is deze door de PFS-beveiliging veelal niet meer bruikbaar om berichten mee te ontsleutelen.

Download

Telegram is gratis in Google Play te gebruiken en heeft vooralsnog geen abonnementskosten, omdat het een non-profit-organisatie betreft.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Laatste Telegram-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu