Telegram krijgt Material Design-update

Telegram is voorzien van het Material Design van Android Lollipop, en oogt daarmee fraaier en minder WhatsApp-achtig.

De Telegram Material Design-update wordt gekenmerkt door de blauwe ronde actieknop die aan de rechter onderzijde is te zien. Hiermee kun je een nieuw gesprek starten en een bericht typen. Ook is het nieuwe hamburgermenu aanwezig, waar gebruikers snel nieuwe groepsgesprekken kunnen beginnen en hun Telegram-contacten in kunnen zien.

Telegram Material Design-update

Een andere fraaie verandering is de contactenlijst binnen Telegram, die nu een stuk mooier oogt dan voorheen en belangrijke elementen leent van de standaard contacten-app van Lollipop. Het wordt ook per contact mogelijk om in te stellen of zij jouw laatst gezien-status mogen zien of niet. Daarmee haalt Telegram uit naar WhatsApp, dat de laatste tijd juist onder vuur ligt vanwege de vermeende privacyschending rondom de blauwe vinkjes. De blauwe vinkjes uitschakelen kan overigens ook alweer.

Ook wordt het in de nieuwe Telegram-app mogelijk om je account automatisch te laten vernietigen als je één maand of langer offline bent. Dit is bijvoorbeeld handig voor accounts die met specifieke telefoonnummers worden gebruikt. Als je toestel met een prepaidnummer wordt gestolen, wordt op een gegeven moment ook het Telegram-account dat met dit nummer is gekoppeld geblokkeerd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download

Telegram is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.2 en hoger.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Laatste Telegram-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.