#Blauwevinkjesgate: Telegram krijgt ‘plotseling’ 1,5 miljoen nieuwe gebruikers
Redactie

Telegram maakt opeens een plotselinge groei door: binnen twee dagen hebben er maar liefst 1,5 miljoen nieuwe gebruikers zich bij de Russische/Duitse berichtendienst aangemeld. Dit heeft zeer waarschijnlijk te maken met de blauwe vinkjes van WhatsApp, dat vorige week voor veel ophef bij WhatsApp-gebruikers zorgde.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Hoewel deze vinkjes binnenkort zijn uit te schakelen, waren veel mensen het direct zat. Door het naar Telegram overstappen zijn gebruikers van mening dat zij zich daar wél op hun plek voelen. Helaas gebruikt niet iedereen Telegram waardoor voor sommigen de échte switch uitblijft, maar Telegram is in veel opzichten een veel betere versie van WhatsApp.

Telegram overstappen: waarom?

Telegram werkt grotendeels hetzelfde als WhatsApp, waarbij je met contactpersonen kunt communiceren door tekst, media of spraakberichten te verzenden. Ook groepsgesprekken behoren tot de opties van Telegram. Geestig genoeg toont Telegram ook vinkjes als een bericht is geopend en gelezen, alleen kleuren deze vinkjes dan groen.

Waar Telegram mee uitblinkt, is de mogelijkheid om software te installeren op je pc of laptop waarmee je ook van Telegram gebruik kunt maken. Zo kun je dus vanaf je pc berichten via Telegram versturen: enorm fijn als je een hekel hebt aan berichtjes op je telefoon typen. Ook biedt Telegram de mogelijkheid om end-to-end-encryptie in te schakelen, waardoor alle berichten die je verstuurt alleen door de ontvanger zijn te lezen.

Telegram downloaden

Telegram is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.2 en hoger.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.