De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Telegram krijgt fotobewerkingsopties en pincodevergrendeling

Redactie
26 februari 2015, 8:31
2 min leestijd
Telegram krijgt fotobewerkingsopties en pincodevergrendeling

Telegram heeft een update uitgerold waardoor het mogelijk wordt om foto’s te bewerken op eenzelfde manier als Instagram. Ook kan  de app voortaan worden beveiligd met een pincode.

Lees verder na de advertentie.

De Duitse berichtendienst heeft de update aangekondigd op zijn blog. De update  wordt op dit moment naar gebruikers uitgerold en de meesten kunnen ‘m direct downloaden en installeren.

“Elke dag delen gebruikers 35 miljoen foto’s met elkaar en dit aantal groeit enorm. Ter vergelijking: Instagram-gebruikers delen elke dag 70 miljoen foto’s. Daarom willen we bewerkingsopties voor foto’s integreren, op eenzelfde manier als populaire foto-apps”, laat Telegram weten.

Telegram pincode en fotobewerking

De fotobewerkingsopties zijn vrij uitgebreid, van een automatische verbeterfunctie (zie screenshots hieronder) tot de mogelijkheid om de helderheid, het contrast en de scherpte aan te passen, of een foto juist te blurren. Ook is het mogelijk om foto’s bij te snijden en te roteren voordat je ze verzendt.

Een andere optie is de mogelijkheid om een Telegram pincode in te stellen, waardoor je apps kunt vergrendelen als je Telegram op meer apparaten gebruikt. Stel: je werkt de hele dag achter je laptop en verzendt berichten met de desktop-app van Telegram. Als iemand jouw tablet met Telegram gebruikt, zoals een collega, kan degene al jouw berichten zien. Met het instellen van een pincode kan dit worden voorkomen.

De pincode bestaat uit vier cijfers en wordt automatisch geactiveerd, bijvoorbeeld na een afwezigheid van vijf minuten of een uur. Als Telegram is vergrendeld, worden notificaties van nieuwe berichten aangepast zodat de inhoud van een bericht en de verzender niet zichtbaar zijn zonder de pincode in te voeren

Download Telegram

Telegram is gratis te downloaden voor Android-apparaten met versie 2.2 en hoger. Er zijn ook apps voor je desktop, laptop en browser beschikbaar.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Laatste nieuws over Telegram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu