Stickers plakken nu mogelijk in Telegramgesprekken

Rutger Otto
3 januari 2015, 17:40
1 min leestijd
Stickers plakken nu mogelijk in Telegramgesprekken

Een update voor de veilige chat-app Telegram zorgt ervoor dat je nu stickers kan plakken in berichten. De app zegt stickers in chat-apps eindelijk goed en bruikbaar te hebben gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Telegram stickers

telegram stickers

In een update van de Android-app zijn vandaag 14 stickers toegevoegd, waarin je verschillende beroemdheden kunt ontdekken. Telegram zegt ‘gewone functies’ opnieuw uit te vinden. Zo ook met het concept van stickers. “We vonden altijd dat stickers in chat-apps slecht werkten, omdat ze meestal een gelimiteerde en betaalde functie waren binnen een afgesloten geheel”, schrijven de makers op hun blog.

In Telegram zijn de stickers ingedeeld in groepen van emoties, niet in groepen van personages, zoals het geval is bij apps als Facebook Messenger. In Telegram kun je stickers kiezen door op een emoji te tikken. Kies je bijvoorbeeld voor een duimpje omhoog, dan opent een extra, klein venstertje met een sticker van Abraham Lincoln die zijn duim opsteekt. Op die manier kun je de emoji vervangen door een sticker.

Gratis

Telegram belooft dat de stickers gratis zijn en zullen blijven. Het zijn er nu 14 (Albert Einstein die uitlegt, een sippe Charlie Chaplin, een lachende Steve Jobs en meer), maar de makers beloven veel meer stickers in de toekomst.

Ook kun je zelf stickers maken en deze aan Telegram toevoegen. Als je een sticker maakt en deze opslaat in WebP-formaat met een transparante laag, dan kun je hem gewoon als document naar vrienden sturen. Wil je dat jouw sticker aan het assortiment van Telegram wordt toegevoegd, dan kan dat ook. Je stuurt dan je inzending naar Telegram voor goedkeuring naar telegram.me/stickers. De app is via deze link te downloaden.

Lees meer Telegram nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu