Telegram-update brengt meer veiligheid via tweestapsverificatie

Redactie
9 april 2015, 11:32
1 min leestijd
Telegram-update brengt meer veiligheid via tweestapsverificatie

Telegram  heeft zijn Android-app geüpdatet met de mogelijkheid om tweestapsverificatie in te stellen. Dit brengt een extra beveiligingslaag naar de populaire online berichtendienst.

Lees verder na de advertentie.

Tweestapsverificatie zorgt ervoor dat je tijdens het inloggen op een ander apparaat een extra code of wachtwoord moet invoeren. Bij Telegram krijg je al een code naar je mobiele nummer toegestuurd als je wilt inloggen op een nieuw apparaat, maar deze functie is nu beveiligd met de mogelijkheid om ook een wachtwoord in te voeren. Dit moet een extra  beveiligingslaag voor de online berichtendienst worden.

Zo werkt de  Telegram tweestapsverificatie

Door het instellen van een extra wachtwoord voer je na de code ook het betreffende wachtwoord in. Als iemand dan jouw toestel in zijn of haar bezit heeft en Telegram wilt misbruiken, moet diegene ook nog het wachtwoord weten. Via de instellingen is het wachtwoord in te stellen, waarbij je ook direct een e-mailadres voor herstel van het wachtwoord kunt activeren.

Daarnaast toont Telegram voortaan de actieve sessies per gebruiker. Zo kun je bijvoorbeeld alle andere sessies deactiveren. Dit is bijvoorbeeld al mogelijk bij WhatsApp, waarmee je alle websessies in één keer kunt beëindigen. Daarnaast zie je door het sessie-overzicht precies waar Telegram wordt gebruikt; op je smartphone, desktop en in de browser, bijvoorbeeld.

Als laatste heeft Telegram verbeteringen rondom het linken doorgevoerd. Zo wordt er een voorbeeld van de link bij het bericht toegevoegd, zoals hierboven is te zien. Dit is bijvoorbeeld handig bij links naar webpagina’s met foto’s.

Download Telegram

Telegram is gratis te downloaden voor Android-apparaten met versie 2.2 en hoger. Er zijn ook apps voor je desktop, laptop en browser beschikbaar.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Laatste nieuws over Telegram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu