Telegram laat je nu chatten met 5000 man

Redactie
14 maart 2016, 10:45
1 min leestijd
Telegram laat je nu chatten met 5000 man

Telegram heeft het aantal personen dat deel kan uitmaken van een groep vervijfvoudigd. In Telegram 3.7.0 kun je een groepsgesprek creëren met 5000 man. Als dat maar goed gaat.

Lees verder na de advertentie.

Groepsgesprekken met 5000 personen

Dergelijke grote groepen lijken vooral handig te zijn voor bedrijven en organisaties. De berichten in een supergroep worden beheerd door meerdere moderators, die berichten kunnen verwijderen of vastpinnen. Belangrijke berichten worden hierdoor bovenaan het scherm vastgezet, zodat ze voor alle leden van de groep te zien zijn.

Supergroepen konden voorheen pas gecreëerd worden als een gewone groep de 200 man heeft bereikt. In Telegram 3.7.0 is het mogelijk om direct een supergroep aan te maken. In een supergroep is het niet alleen mogelijk om berichten te pinnen, maar de link naar een dergelijk gesprek is nu ook deelbaar. De personen met wie de link gedeeld wordt, krijgen hiermee toegang tot het gesprek en de gespreksgeschiedenis. Maakt iemand misbruik van deze functionaliteit, dan kan de moderator hem meteen blokkeren of zijn berichten aanmerken als spam.

Telegram 3.7.0 downloaden

Telegram is na WhatsApp één van de populairdere chatdiensten, onder meer omdat de online berichtendienst groepsgesprekken met duizend(en) mensen toestaat en beschikt over end-to-end-encryptie.  Ook kun je een geheim gesprek starten waarbij berichten enkel door een specifieke code kunnen  worden ontgrendeld. Telegram 3.7.0 is nu te downloaden in Google Play. De update vereist Android 2.3 of hoger.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu