Update Telegram brengt Android 6.0-ondersteuning en meer

Redactie
6 oktober 2015, 17:07
2 min leestijd
Update Telegram brengt Android 6.0-ondersteuning en meer

De populaire chatdienst Telegram heeft een update beschikbaar gemaakt voor Android, waarbij enkele toffe features zijn toegevoegd. Zo biedt de app nu volledige ondersteuning voor Android 6.0.

Lees verder na de advertentie.

Telegram heeft wereldwijd meer dan 62 miljoen gebruikers en dagelijks worden er een groot aantal berichten gestuurd via de chatdienst. Met de Telegram-update naar versie 3.2.3 is de app onder meer gebruiksklaar gemaakt voor de update naar Android 6.0. Vanaf gisteren is Marshmallow  uitgerold op de nieuwe Nexus-toestellen en binnenkort wordt de update voor meer Android-apparaten beschikbaar.

Deze nieuwe functies zitten in  Telegram

Vanaf Marshmallow is ook Google Now on Tap te gebruiken, mits je toestel is ingesteld in het Engels. Now on Tap gebruikt de context van je scherm om relevante informatie te tonen. Lees je bijvoorbeeld een artikel over de film The Martian, dan kun je meteen informatie opvragen over de acteurs (via iMDB) of de trailer bekijken.  Telegram biedt na  de update ook  ondersteuning voor Now on Tap, waardoor  informatie uit  de app getoond wordt  in de slimme zoekfunctie.

Een andere Android 6.0-functie die nu is geïntegreerd in Telegram is Direct Share. Direct Share maakt het mogelijk om bestanden en informatie te delen met vooraf aangewezen contactpersonen. Druk je in Telegram op ‘Delen’ dan zal deze informatie dus gedeeld worden met de contactpersonen die jij bij de standaard deelopties van Android hebt toegevoegd.

Tot slot heeft Telegram ondersteuning voor ontgrendeling via een vingerafdruk toegevoegd aan het privacymenu. De app stond al bekend vanwege de extra beveiligingsopties, waaronder end-to-end-encryptie.  Door een vergrendelingsmethode in te schakelen  kunnen derden geen toegang krijgen tot de app zonder een  code of de juiste vingerafdruk in te voeren.

Telegram-update downloaden

Versie 3.2.3 van Telegram is beschikbaar in Google Play. Voor de update moet je beschikken over 12MB aan vrije opslagruimte en Android 2.2 of hoger.

Download de update van Telegram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu