De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Update: Telegram laat je nu gemakkelijker foto’s bekijken en versturen

Gijs Ettes
16 juni 2014, 17:10
1 min leestijd
Update: Telegram laat je nu gemakkelijker foto’s bekijken en versturen
telegram update

De chat-app Telegram was na de overname van WhatsApp door Facebook even enorm populair, aangezien deze – in tegenstelling tot WhatsApp – wél berichten versleuteld verstuurd en gebruikers bovendien de optie biedt om  geheime gesprekken te voeren. Toch lijken veel gebruikers toch weer teruggekeerd te zijn naar WhatsApp en maken ze alleen nog gebruik van alternatieven als de servers van WhatsApp er weer eens uit liggen.

Dat weerhoudt de ontwikkelaars er echter niet van om Telegram te updaten en de laatste versie van de chat-app (1.5) brengt dan ook een nieuwe fotoviewer met de optie om te zoomen en te swipen om de viewer af te sluiten. Verder kun je in de app nu meerdere foto’s tegelijkertijd selecteren en verzenden en wordt voor het tonen van meldingen een eigen systeem gebruikt, in plaats van dat van Google. De Telegram update introduceert tot slot  nieuwe swipenavigatie, een aantal aanvullende talen (Nederlands was al beschikbaar), bugfixes en snelheidsverbeteringen.

Lees verder na de advertentie.

Meer over Telegram

Telegram is opgericht door de Russische broers Nikolai en Pavel Durov, die ook de oprichters van de Russische Facebook VK zijn. Het hoofdkantoor van Telegram bevindt zich in Berlijn, waar ook de servers zijn geplaatst. De app heeft dus geen banden met Rusland, maar werkt gewoon onder de Europese wet.

Dit is voor velen een belangrijk onderdeel van Telegram, want de servers van WhatsApp staan in de Verenigde Staten, waar jouw informatie onder de Amerikaanse privacywet staat – een wet die grotendeels zegt dat de politie gewoon in jouw gegeven mag kijken. Lees meer  over Telegram voor Android.

Download Telegram update in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu