Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Telegram-update brengt video’s streamen en automatische nachtmodus

Thomas Haenen
7 februari 2018, 14:12
1 min leestijd
Telegram-update brengt video’s streamen en automatische nachtmodus

Berichtendienst Telegram biedt voortaan ondersteuning voor het streamen van video’s. De feature is onderdeel van een update die vanaf vandaag uitrolt.

Lees verder na de advertentie.

Telegram video streamen: zo werkt het

Stuurt iemand je een video via WhatsApp of Facebook Messenger, dan moet je eerst wachten tot die volledig is gedownload voordat je kunt beginnen met kijken. Gaat het om een grote video of zit je op traag internet, dan kan dat behoorlijk lang duren. Met Telegram hoef je een video daarom niet meer te downloaden, maar kun je direct beginnen te streamen.

Telegram video streamen

Bij elke video die je ontvangt wordt zowel een afspeel- als een downloadknop getoond. Druk je op die eerste, dan begint de video direct te spelen. De grijze balk onderaan laat je zien hoeveel van de video al binnengehaald is, zodat je weet hoe ver je vooruit kunt spoelen.

Automatische nachtmodus bij zonsondergang

Ook nieuw is een automatische nachtmodus. Die zet automatisch de donkere versie van de app aan na zonsondergang, of als je je in een donkere ruimte bevindt. Om die te activeren ga je naar de instellingen, kies je voor ‘Thema’s’ en selecteer je ‘Auto-Night Mode’.

Tot slot kun je Telegram nu gebruiken om in te loggen op andere websites. Veel sites laten je al inloggen met Facebook, Twitter of Google. Druk je straks op de ‘Telegram Login’-knop op websites die deze functie aanbieden, dan krijg je in Telegram een eenmalige code om je account te koppelen. Vanaf dan kun je gemakkelijk met je Telegram-account inloggen op die website.

Download Telegram voor Android

Alle nieuwe features zijn onderdeel van de Telegram 4.8-update die nu te vinden is in de Play Store. Je downloadt de berichtendienst via onderstaande link. De app is gratis en werkt op elke recente Android-smartphone.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu