Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Telegram X: snellere versie van populaire berichten-app

Thomas Haenen
23 januari 2018, 11:05
1 min leestijd
Telegram X: snellere versie van populaire berichten-app

Fan van Telegram, maar is de app niet vlot genoeg voor je? Telegram X is een nieuw, sneller jasje voor de populaire berichten-app.

Lees verder na de advertentie.

Sneller chatten met Telegram X

Telegram X is per direct in de Play Store te vinden. Het is een vlotte versie van Telegram. Het ontwerp is iets simpeler, maar door de fratsen weg te laten, oogt de app plots een stuk vloeiender. Snelheid staat centraal in de app, zo laten de ontwikkelaars dan ook weten.

Telegram is een populair alternatief voor berichtendiensten als WhatsApp en Facebook Messenger. De app weet zich vooral te onderscheiden met enkele slimme extra opties, zoals betere ondersteuning voor chatbots. Ook kun je zelf stickers toevoegen en delen, en zijn er uitgebreide foto- en videobewerkingsopties ingebouwd. X biedt overigens niet al die features, om de app snel te kunnen houden.

Telegram X

Hoewel de naam suggereert dat het om een gloednieuwe app gaat, blijkt het in werkelijkheid slechts een nieuwe naam voor Challegram. Die voorheen onofficiële app bestaat al ruim twee jaar, maar lijkt nu te zijn ingelijfd door de makers van Telegram als officieel alternatief.

Je kunt Telegram X naast de bestaande versie van de app op je smartphone zetten, en ze beide tegelijk in gebruik hebben. De gewone versie gaat ook niet verdwijnen. Eind vorig jaar lanceerde de ontwikkelaar al een app met dezelfde naam voor iOS. Dat was echter geen versimpelde variant, maar een versie voor de iPad met grotendeels hetzelfde design. Wel bevatten beide Telegram X-versies enkele van dezelfde experimentele functies, zoals aanpasbaar letterformaat en een nachtmodus.

Telegram X voor Android downloaden

Telegram X is via onderstaande link in de Play Store te downloaden. De app is gratis en werkt op elke recente versie van Android.

Download Telegram X in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu