TeleNav introduceert GPS-navigatie voor de G1

Redactie
12 februari 2009, 15:00
2 min leestijd
TeleNav introduceert GPS-navigatie voor de G1
g1_telenav

TeleNav heeft zojuist aangekondigd dat ze vanaf 24 februari een navigatie-oplossing voor Android gaan lanceren. TeleNav heeft er geen half werk van gemaakt: de navigatiesoftware van TeleNav is voorzien van kleurrijke 3D-kaarten, spraakherkenning, routes herberekenen met één klik, verkeersinformatie, weersverwachting, benzineprijzen en restaurantreviews. Meer dan 10 miljoen adressen van bedrijven en diensten zijn opgenomen. Klinkt goed, maar na de eerste 30 dagen (gratis trial) moet je $9,99 per maand gaan betalen en dat maakt het een prijzige oplossing.
Ander aandachtspunt: de software lijkt voorlopig alleen geschikt voor de VS. TeleNav is dan ook een Amerikaans bedrijf, gevestigd in Sunnyvale (Silicon Valley, CA).

Als je nog nooit gehoord hebt van TeleNav: dat kan kloppen, want de aanbieder levert z’n navigatiesoftware rechtstreeks aan mobiele operators, zoals Sprint en AT&T. De dienst zal aanvankelijk rechtstreeks via TeleNav verkrijgbaar zijn. Later komt het ook in de Android Market verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

De G1 is standaard al voorzien van Google Maps, maar om lekker te kunnen navigeren met gesproken instructies zul je toch iets meer nodig moeten hebben. Bij de oplossing van TeleNav krijg je wel gesproken instructies te zien en beweegt de kaart met je mee. Bestemmingen invoeren kan door handmatig intoetsen of met spraakherkenning. Je kunt zoeken naar dichtstbijzijnde tankstations, restaurants, hotels en andere nuttige plaatsen. Gevonden bedrijven kun je bellen, op de kaart bekijken, beoordelen, als favoriet opslaan, of als bestemming instellen.

TeleNav kan de weersverwachting zien voor vandaag en vijf dagen vooruit, voor zowel je huidige locatie als voor zelfgekozen bestemmingen. Adressen van contactpersonen kun je via de website van TeleNav kunt invoeren en synchroniseren met je toestel. Je kunt ook favoriete plaatsen naar je vrienden sturen of aangeven dat je een waarschuwing wilt als er op jouw vaste route van en naar het werk een file staat. Stel dat je altijd tussen 7:00 en 8:00 uur naar je werk rijdt, dan houdt TeleNav rekening daarmee en waarschuwt niet als er om 10:00 uur een file staat. De waarschuwingen ontvang je per e-mail. Ben je al onderweg, dan zie je de filewaarschuwingen in beeld, waarna je een alternatieve route kunt plannen. Erg compleet dus en daarom de $9,99 voor veel mensen toch wel waard.

Meer info: TeleNav

Categorie: Navigatie
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's