Temple Run voor Android al 1 miljoen keer gedownload

temple runToen Temple Run voor Android verscheen, kreeg de game in korte tijd veel publiciteit. Op het iOS-platform was Temple Run al 45 miljoen keer gedownload, dus dit móest wel een topgame zijn. Op het Android-platform is de eerste mijlpaal inmiddels bereikt: slechts drie dagen na de lancering is Temple Run is meer dan 1 miljoen keer gedownload.

Dat nieuwe apps in korte tijd enorme aantallen downloads bereiken is een goede ontwikkeling voor het Android-platform. Het maakt ontwikkelaars duidelijk dat er succes te behalen valt. Instagram heeft een soortgelijk succesverhaal te vertellen: ook daar werd 1 miljoen downloads in korte tijd behaald.

Misschien is het wel een succesrecept voor ontwikkelaars: eerst op het iOS-platform laten zien dat een app succesvol is en daarna een Android-versie ontwikkelen. Overigens levert het succes van Temple Run ook wat problemen op. Mede-oprichter Natalia Luckyanova meldt dat er nu 707 Android-toestellen worden ondersteund, maar dat 99,9% van de supportmailtjes afkomstig zijn van mensen die de game niet op hun toestel kunnen gebruiken. Ze krijgen momenteel zo’n 300 supportvragen per dag.

Downloaden: Temple Run (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!