Textie Messaging berichtenapp nu ook beschikbaar voor Android

Redactie
16 januari 2012, 16:49
1 min leestijd
Textie Messaging berichtenapp nu ook beschikbaar voor Android
Textie Messaging berichtenapp nu ook beschikbaar voor Android

Met al het gedoe de laatste tijd over het slecht beveiligde WhatsApp is het logisch dat andere berichtenapps proberen gebruikers te verleiden om hun dienst te gebruiken. Hoewel het misschien niet helemaal gepland is komt Textie Messaging nu met hun langverwachte Android-app. De dienst is op iOS een groot succes en werkt op een vergelijkbare manier als WhatsApp. Zo kan je onbeperkt berichten naar andere Textie-gebuikers sturen.

Dat de app afkomstig is van iOS is duidelijk te merken. De gehele lay-out doet erg denken aan de menu’s op de iPhone. De makers van de app, Boranga, hebben ook de bekende iPhone-app Tweetie gemaakt. Tweetie werd overgenomen door Twitter en daar is de officiële Twitter-app een hele tijd op gebaseerd geweest.

Lees verder na de advertentie.

Om naar andere gebruikers berichten te versturen wordt gebruik gemaakt van je Textie-ID, maar je kan ook naar ieder e-mailadres berichten sturen en gratis sms’en de meeste Amerikaanse mobiele telefoons. De app maakt automatisch gebruik van je adresboek zodat je ziet wie er allemaal maakt. Voor de beveiliging van de berichten wordt gebruik gemaakt van SSL.

Textie Messaging is gratis te downloaden in de Android Market. Je hebt minimaal Android 2.2 nodig om de app te kunnen draaien. Voorlopig kan je alleen maar met gebruikers van Android en iOS communiceren. De app is wel voorzien van reclame die je kunt verwijderen met een in-app aankoop. Of Textie Messaging net zo populair wordt in Nederland als WhatsApp is nog maar de vraag.

Downloaden via Android Market: Textie Messaging (gratis)

Categorie: Communicatie
Spotlight: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's