That Dragon, Cancer is de meest persoonlijke game voor Android
Erwin Vogelaar

That Dragon, Cancer

€ 5,49

Onze score

9

That Dragon, Cancer is een unieke game in de Play Store. De focus ligt op het verhaal van twee ouders en hun ongeneeslijk zieke zoontje.

That Dragon, Cancer

Zelfs als je regelmatig games op je Android-toestel speelt, zul je niet snel een game als That Dragon, Cancer tegenkomen. In de Play Store draaien games meestal om puzzels of snelle actie. That Dragon, Cancer heeft niets van dit alles. De game vertelt het verhaal over het jongetje Joel dat ongeneeslijk ziek is en zijn ouders die daar mee moeten leven. Bijna alle interactie in de game is er om dit verhaal te vorderen.

that dragon, cancer

De twee ouders hebben samen de game gemaakt, met behulp van andere ontwikkelaars. Hierdoor is het een van de meest persoonlijke verhalen die je in gamevorm zult beleven. Tijdens de ontwikkeling van de game is Joel overleden, maar de ouders zijn daarna gewoon doorgegaan. Deels als verwerking, deels om hun verhaal te vertellen en deels om een eerbetoon aan Joel te maken. Sommige delen van de game zijn abstract gehouden, om bepaalde gevoelens en gebeurtenissen over te kunnen brengen. Andere onderdelen zijn realistisch en hard.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De game is eerst verschenen op de pc, na een succesvolle Kickstarter-campagne waarin er geld is opgehaald voor de ontwikkeling. Een maand geleden verscheen de game ook in de App Store voor Apple-gebruiken en nu kunnen Android-bezitters er mee aan de slag. Let wel op dat het niet echt een spelletje voor tussendoor is. Je hebt ongeveer twee uurtjes nodig om het verhaal uit te spelen. De game kan ook emotioneel behoorlijk binnenkomen, dus houdt daar rekening mee als je aan de slag gaat.

That Dragon, Cancer downloaden

That Dragon, Cancer kun je voor 5,49 euro downloaden in de Play Store via onderstaande link. Voor het spelen heb je minimaal Android 4.4 nodig.

Download That Dragon, Cancer in Google Play (5,49 euro)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.