The Big 8: Nederlandse Android-app over voedselallergie

Redactie
1 december 2010, 14:53
1 min leestijd
The Big 8: Nederlandse Android-app over voedselallergie
the-big-8

Ouders van een kindje met voedselallergie weten hoe moeilijk het is om boodschappen te doen. Wat mag je wel kopen voor je kind en wat niet? Om het leven iets makkelijker te maken is de applicatie The Big 8 verschenen in de Android Market. Deze app geeft informatie over de acht meestvoorkomende voedselallergiën, zoals fruit, eieren, gluten, pinda’s en noten. Ook kleinere voedselallergieën als selderij, mosterd en lactose komen voorbij. De applicatie helpt je met het maken van een boodschappenlijstje en geeft je tips voor recepten.

De applicatie is niet bedoeld om voedselallergieën op te sporen. Daarvoor kun je het beste een afspraak maken met de huisarts.

Lees verder na de advertentie.

Stel, je staat voor het zuivelvak in de Albert Heijn, dan kun je met The Big 8 in één oogopslag zien welke producten voor jou of je kind geschikt zijn. Geniet je van een vakantie op een onbekende plaats? The Big 8 zoekt dan naar geschikte supermarkten om inkopen te doen.

Er zijn twee varianten van The Big 8: een gratis versie en een betaalde versie (2,39 euro). Met de betaalde versie is het mogelijk om weekmenu’s op te stellen. De weekmenu’s tonen interessante recepten en geven direct een boodschappenlijstje mee. Natuurlijk houden de weekmenu’s rekening met de verschillende voedselallergieën.

Meer informatie over The Big 8 is te vinden op de website van de ontwikkelaars. Scan de QR-codes onder dit artikel om de gratis of betaalde versie van The Big 8 binnen te halen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu