3 redenen waarom The Room Three de beste puzzelgame is

Wouter Nijsen
16 januari 2016, 15:54
2 min leestijd
3 redenen waarom The Room Three de beste puzzelgame is

De The Room-games behoren tot de beste puzzelspellen van de afgelopen jaren en met het derde deel heeft ontwikkelaar Fireproof Games zichzelf overtroffen. We leggen uit waarom.

Lees verder na de advertentie.

1. Intrigerende puzzels

The Room Three is alweer het derde deel uit de gelijknamige spelreeks op iOS en Android, maar je hoeft voorgaande delen niet per se gespeeld te hebben. De game speelt zich af op een eiland, waar je door het mysterieuze figuur The Craftman naartoe bent  gestuurd om puzzels op te lossen. Terwijl je dit doet, doorloop je een verhaal, al staan de raadsels centraal. Je puzzelt met alledaagse objecten, zoals een koffer of boek, en gebruikt je vingers om zaken te selecteren, draaien of verschuiven. De besturing is specifiek voor mobiele apparaten ontwikkeld en werkt daarom snel en vloeiend.

2. Prachtige graphics

Net als zijn voorgangers ziet The Room Three er schitterend uit, zeker wanneer je op een grote smartphone of tablet speelt. Het spel oogt realistisch en de duistere omgevingen en subtiele lichteffecten geven het een donker sfeertje. Objecten zien er gedetailleerd uit en je kunt ze vastpakken wanneer een vingerafdruk op het scherm verschijnt. Dat er  veel aandacht is  gestoken in de presentatie van The Room Three, blijkt ook uit de audio. De game gebruikt precies de juiste muziek en geluidseffecten om de sfeer  goed over te laten komen.

3. Groter dan voorheen

The Room Three is groter en langer dan het eerste en twee deel uit de serie. Enerzijds maken de nieuwe omgevingen dat je meer ruimte hebt om te bewegen. Anderzijds zitten er meer puzzels in de game en ben je langer bezig om het spel te voltooien. In ongeveer vijf uur heb je The Room Three uitgespeeld, wel zitten er meerdere eindes in de game. Je kunt dus net zoveel tijd in het spel stoppen  als je wilt.

The Room Three downloaden

The Room Three kost 4,99 euro en is via onderstaande link te downloaden. Voor de installatie heb je tenminste 539MB aan vrije opslagruimte en Android 4.0 nodig. Het eerste en twee deel uit de serie zijn voor dezelfde prijs in Google Play verkrijgbaar.

Download The Room Three in Google Play (4,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu