Wandel mee door de kleurrijke omgevingen van The Trail

Rutger Otto
3 november 2016, 18:57
2 min leestijd
Wandel mee door de kleurrijke omgevingen van The Trail

In het nieuwe spel van gamegrootheid Peter Molyneux ben je een ontdekkingsreiziger die voet zet op een nieuw stuk land. Je legt een lange wandeling af door schitterende bergen om uiteindelijk te settelen.

Lees verder na de advertentie.

Wandel mee in The Trail

The Trail is een aparte game. Je kruipt in de huid van een ontdekker en legt een lange voetreis af om op je nieuwe bestemming te komen, daar waar je een nieuw leven gaat proberen op te zetten. Dat doe je voor een deel alleen, al kom je onderweg ook andere spelers tegen met wie je onder meer kunt handelen. Echt multiplayer is het echter niet, want de (ver)koopmomenten zijn er op vaste plekken en meer dan vaste begroetingen kun je niet doen.

De game begint met het kiezen van een naam en een personage. Aanvankelijk heb je niet veel. Je begint aan de tocht terwijl je nauwelijks schoenen hebt, onderweg verzamel je schelpen, hout en stenen om daar bij de kampvuren die je tegenkomt iets van te kunnen maken. Denk aan een bijl, betere schoenen, een grotere tas of warm vest.

Mooie reis

De reis zelf verloopt verder redelijk vanzelf. De wandelroute is vooropgezet en lopen gaat automatisch, al kun je kiezen om stil te staan of om sneller of langzamer te gaan. Tijdens het lopen verzamel je dingen die je tegenkomt door ze naar beneden te slepen, je tas in. Daarbij moet je zorgen dat hij niet te vol komt te zitten, anders verlies je spullen. Ook kun je bepaalde opdrachten aannemen om speciale goederen vrij te spelen.

Zo breid je jouw personage uit om de reis beter door te komen. Onderweg eet je appels en zorg je dat je niet te zwak wordt om verder te kunnen. Hoewel je bezig wordt gehouden, valt er genoeg te zien. De omgevingen zijn prachtig en kleurrijk en de muziek is rustgevend. Door horizontaal over het beeld te vegen, kijk je om je heen, naar de bomen en bergen om je heen. Er zijn zelfs dieren waar je op kunt jagen.

The Trail downloaden

The Trail is een kalme game die je bezig houdt en één die je gemakkelijk vijf minuten of een halfuur kunt spelen. De app is helemaal gratis, maar er zijn in-app aankopen voor de liefhebbers. Die zijn overigens niet verplicht en zo voelt het ook niet. Niet iedereen zal The Trail waarderen, maar gratis uitproberen is een goed idee.

Download The Trail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu