ThickButtons: bijzonder on-screen toetsenbord voor Android

Wouter Nijsen
13 april 2010, 11:57
1 min leestijd
ThickButtons: bijzonder on-screen toetsenbord voor Android
ThickButtons

Alle Android-telefoons zijn voorzien van een on-screen QWERTY toetsenbord. Helaas zijn de in het scherm geprojecteerde toetsen niet voor iedereen even makkelijk te bedienen. Dat kan twee oorzaken hebben; of de toetsen zijn te klein, of je vingers te groot. Het resultaat is echter hetzelfde, veel fouten tijdens het invoeren van tekst op je Android-telefoon. Er zijn al verschillende alternatieve toetsenborden in de Android Market beschikbaar. De ontwikkelaars van die toetsenborden hebben allemaal hun eigen idee over hoe je nu het snelst en zonder fouten je tekst kunt invoeren, ThickButtons is daar geen uitzondering op. De oplossing die dit toetsenbord te bieden heeft is best opmerkelijk te noemen.

Zodra je begint met het invoeren van een woord zal ThickButtons de letters die het meest waarschijnlijk zullen volgen, groter maken, en de rest van de toetsen juist kleiner. Hierdoor heb je een kleinere kans dat je per ongeluk een verkeerde toets selecteert. Na enige oefening is het volgens de makers mogelijk om sneller en met minder fouten te typen dan wanneer je het standaard on-screen toetsenbord gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Helaas heeft ThickButtons nu nog een groot nadeel: de Nederlandse taal wordt namelijk nog niet ondersteund. In de loop van dit jaar zullen meerdere talen toegevoegd worden.

Wil je ThickButtons toch alvast proberen dan kun je het gratis downloaden in de Android Market, of de onderstaande QR-code scannen.

Meer informatie is te vinden op ThickButtons.com

Via: AndroidTapp

Categorie: Tools
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's