De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

ThickButtons voor Android: makkelijker typen met dikke vingers

Redactie
23 maart 2010, 13:20
1 min leestijd
ThickButtons voor Android: makkelijker typen met dikke vingers
thickbuttons

ThickButtons is een nieuwe oplossing voor Android-gebruikers met dikke vingers grote handen. Deze applicatie zorgt ervoor dat tijdens het typen de meest waarschijnlijke letters groter zijn afgebeeld op het scherm. Tik je bijvoorbeeld ‘andr’, dan zal de letter O groter worden weergegeven dan de omliggende letters. De kans is immers niet zo groot, dat je van plan was ‘andrp’ of ‘andri’ te tikken.

thickbuttons

Tegelijk zit er één nadeel aan: als je veel ongebruikelijke woorden tikt, kan het juist vervelend worden dat de letter die je wilt tikken extreem klein is weergegeven. Juist dan werkt ThickButtons tegen je.

Kijk je bijvoorbeeld naar onderstaand filmpje, dan zou je het woord ‘inrichting’ lastiger kunnen tikken, omdat de omliggende letters E en T veel te groot zijn. Het is lastig om de tussenliggende letter R te raken. Een andere uitdaging is om ThickButtons in de Nederlandse App Store te vinden en ook al beweert de ontwikkelaar dat de oplossing op alle OS-versies van Android werken: als je naar de reacties van gebruikers kijkt blijkt het toetsenbordje niet altijd goed te werken. De gratis applicatie is bovendien copy protected dus uitwisselen met iemand anders kan een probleem worden.

Lees verder na de advertentie.

ThickButtons ondersteunt voorlopig alleen Engelse woorden. Er wordt wel gewerkt aan andere talen.

Zoek in de Android Market naar ‘thickbuttons’ of scan onderstaande QR-code.

Via: LifeHacker

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu