De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Instagram brengt Threads uit: Insta voor jou en je vriendengroep

Michel van 't Klaphek
3 oktober 2019, 20:14
2 min leestijd
Instagram brengt Threads uit: Insta voor jou en je vriendengroep

Instagram heeft een nieuwe app gepresenteerd: Threads. Dit is ook een platform om foto’s en video’s op te delen, maar dan alleen voor jou en je beste vrienden. Threads is per direct te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Threads: Instagram, maar dan privé

Afgelopen jaar kondigde Facebook, het moederbedrijf van Instagram, een koerswijziging aan. De verschillende apps van het bedrijf zouden intiemer worden en niet langer om het aanspreken van de massa draaien. Het eerste voorbeeld van deze koerswijziging is Threads, dat gebaseerd is op Instagram.

Threads screens

Je kunt deze app het best zien als Instagram, maar dan alleen voor jou en je beste vrienden. Net als bij Insta kun je foto’s, video’s en Verhalen plaatsen, maar deze deel je vervolgens alleen met een vooraf samengesteld lijstje mensen. Dit kennen we van de ‘Goede vrienden’-optie uit Instagram, waarbij Stories alleen met de vriendengroep worden gedeeld.

Ook in Threads is bovendien mogelijk om foto’s en filmpjes te bewerken met tekst, animaties en emoji. De app staat overigens wel los van Instagram. Je hoeft dus niet per se de lijst met goede vrienden uit het fotoplatform te selecteren, maar kunt gewoon een eigen lijstje met naasten samenstellen.

Lees ook: Berichten inplannen op Instagram: zo doe je dat

“Ben aan het rijden”

Een unieke functie van Threads zijn de publieke statussen. Omdat de app draait om contact met vrienden en andere naasten, kun je van elkaar zien wat er momenteel gebeurt. Standaard kun je kiezen voor iets als “Op werk” of “Sporten”, maar je kunt ook ‘Auto Status’ aanzetten. Hierbij ‘herkent’ Threads wat je op het moment aan het doen bent, en plaats dit als status online.

Threads Auto Status

De app gebruikt hiervoor onder meer de locatie van je smartphone. Ook houdt Threads rekening met je snelheid en accupercentage. Auto Status geeft bijvoorbeeld aan dat je momenteel in het café zit, naar een bioscoopfilm kijkt of autorijdt. Deze optie moet je overigens zelfs aanzetten. De app is vanaf nu gratis te downloaden en is binnenkort ook in Nederland beschikbaar.

Download Threads in de Play Store (gratis)

Meer over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu