De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Thuisarts: Android-app boordevol informatie over je gezondheid

Gijs Ettes
2 juli 2014, 16:24
2 min leestijd
Thuisarts: Android-app boordevol informatie over je gezondheid
Thuisarts

Van alle medische apps in Google Play is Thuisarts.nl, ontwikkeld door het Nederlands Huisartsen Genootschap, waarschijnlijk een van de beste. De app toont onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid en is daarmee een stuk betrouwbaarder dan een willekeurig forum of websites die stiekem worden gesponsord door de farmaceutische industrie.

Vanuit het startscherm van de app kun je zoeken op diverse onderwerpen, van hoofdpijn en griep tot kneuzingen. Vervolgens kun je meer lezen over de aandoening, de symptomen, oorzaken en wat je eraan kunt doen. Daarnaast kun je handige zelftests doen om zo te bepalen of een bezoek aan de huisarts nodig is of niet. Weet je niet precies de naam van je aandoening, dan kun je het pijnlijke lichaamsdeel aantikken om er meer over te weten te komen.

Lees verder na de advertentie.

Leg je huisartsenbezoek vast

thuisarts.nl android

Thuisarts.nl toont niet alleen informatie, maar biedt ook ondersteuning voor, tijdens en na een bezoek aan je huisarts. Je kunt de gegevens van je arts invoeren, zodat je deze in geval van nood snel bij de hand hebt. Daarnaast kun je je klachten, behandelplan en medicatie invoeren inclusief eventuele notities. Op die manier haal je het meeste uit je bezoek aan de huisarts. Na afloop plan je je vervolgafspraak in de app.

Verder kun je medicatieherinneringen invoeren en eerdere bezoeken raadplegen. Ook handig is dat alle informatie die je in de app invoert, is te beveiligen met een wachtwoord. Ben je dat echter kwijt, dan moet je de app verwijderen en opnieuw installeren.

Download Thuisarts.nl

Thuisarts.nl is een bijzonder overzichtelijke app die netjes schaalt naar verschillende schermgroottes. De geboden informatie is duidelijk en dat maakt de app ideaal voor wie regelmatig een bezoek brengt aan een arts of ziekenhuis. Hij is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Download Thuisarts.nl in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu