Ticklr maakt een einde aan de notificaties van Android Lollipop

Wouter Nijsen
26 juni 2015, 14:10
1 min leestijd
Ticklr maakt een einde aan de notificaties van Android Lollipop

Ben je geen fan van de heads-up notificaties van Android Lollipop, dan biedt de nieuwe app Ticklr uitkomst. Deze applicatie toont ‘ticker notificaties’  in de notificatiebalk van je Android.

Lees verder na de advertentie.

Ticker notificaties met Ticklr

Android 5.0 (Lollipop) gaf het besturingssysteem van Google een geheel nieuw uiterlijk in de vorm van Material Design, maar veranderde ook de manier waarop het omgaat met notificaties. In Lollipop zijn namelijk de zogenoemde heads-up notificaties aanwezig, die een soort schermpje tonen wanneer je een berichtje ontvangt. Niet iedereen is tevreden met deze verandering, maar met Ticklr kun je weer werken met de zogenoemde ticker notificaties. Hiermee worden meldingen  volledig in de notificatiebalk getoond.

Tikker is heel makkelijk in gebruik. Nadat je de app hebt opgestart en toestemming tot je meldingen hebt gegeven, krijg je een overzicht van alle apps. Hier kun je zelf aanvinken welke applicaties met Ticklr moeten werken. Met het knopje rechtsboven vink je direct alle applicaties aan, maar het is slimmer om het per app te bekijken.

Tikker is verder voorzien van het fraaie Material Design, met een donkerblauwe balk bovenin en een handig hamburgermenu. De app verbruikt volgens de ontwikkelaar maar weinig energie, al is het maar de vraag of dat daadwerkelijk zo is.

Ticklr voor Android downloaden

Ook is er een Pro-versie van de app beschikbaar die je uitgebreidere opties geeft. De gratis variant voldoet voor de meeste gebruikers echter prima. De app is verder 3,5MB groot en werkt dus met Android 5.0 of hoger. Downloaden kan via de link hieronder.

Download Ticklr in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu