Tidal-app voor Android voorzien van Chromecast-ondersteuning

Thomas Haenen
11 juli 2016, 17:00
2 min leestijd
Tidal-app voor Android voorzien van Chromecast-ondersteuning

De Tidal-app voor Android biedt vanaf deze week ondersteuning voor de Chromecast en Chromecast Audio. Ook de muziekvideo’s van de streamingdienst kun je nu gemakkelijk op je televisie bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Tidal voor Chromecast

Chromecast-ondersteuning wordt toegevoegd met versie 1.11.0 van Tidal voor Android. De update is sinds dit weekend te downloaden in Play Store voor alle gebruikers van de muziekdienst. Na het installeren van de update wordt de app voorzien van een Cast-knop. Met een druk op de knop kunnen gebruikers audio en video naar hun Chromecast streamen.

Spotify en Google Play Music bieden al langere tijd ondersteuning voor de Chromecast. Tidal voor Chromecast is dus redelijk laat, al biedt de dienst wel een betere geluidskwaliteit dan de meeste concurrenten. Tegen betaling is het via Tidal mogelijk om muziek te luisteren in het flac-bestandsformaat. Deze ‘lossless audio’ is van een veel hogere kwaliteit en klinkt een stuk zuiverder.

chromecast audio-update

Meer over Tidal

Tidal blijft qua populariteit nog ver achter bij concurrerende muziekdiensten. Er zouden op dit moment iets meer dan 4 miljoen betalende gebruikers van de dienst zijn. Apple Music zou 13 miljoen betalende gebruikers hebben, terwijl Spotify de grootste is op de muziekmarkt met ruim 30 miljoen betalende gebruikers.

Ruim een jaar geleden had Tidal nauwelijks een miljoen gebruikers. De dienst heeft in de afgelopen maanden fors ingezet op exclusieve content. Zo was The Life of Pablo, het nieuwe album van Kanye West, geruime tijd enkel via Tidal te beluisteren. Ook Beyoncé, Jay-Z en Rihanna hebben muziek die (tijdelijk) exclusief op de muziekdienst te vinden is. Daarnaast biedt de app een groot aantal video’s van bekende artiesten aan. Met Tidal voor Chromecast kun je ook die dus voortaan naar je tv streamen.

Tidal downloaden

Tidal is gratis te downloaden via  onderstaande link. De app werkt op alle toestellen met Android 4.1 of nieuwer en 11MB aan vrije opslagruimte.

Download Tidal in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu