De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tikkie laat je via WhatsApp geld overmaken naar vrienden

Wouter Nijsen
22 juni 2016, 15:40
1 min leestijd
Tikkie laat je via WhatsApp geld overmaken naar vrienden

ABN AMRO heeft een app uitgebracht waarmee je betaalverzoekjes kunt versturen naar vrienden, als je bijvoorbeeld tijdens het uitgaan geld hebt voorgeschoten. Dit gaat via WhatsApp.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt  de app

Met Tikkie volgt ABN-AMRO de Rabobank en ING, die met GRPPY en Twyp al soortgelijke apps uitbrachten. Het idee is simpel: je stuurt een linkje naar een vriend(in) met een betaalverzoek, waarmee hij of zij het bedrag snel naar jou kan overmaken. Tikkie is handig wanneer je bijvoorbeeld met vrienden ergens bent gaan drinken, of het geld voor kaartjes van een feest hebt voorgeschoten.

Wanneer je je in de app hebt aangemeld, vul je het IBAN-nummer in waar je vrienden het geld naartoe kunnen storten. Omdat het betaalverzoek via een link wordt verstuurd, hoef je geen IBAN-nummer uit te wisselen. Daarnaast hoeven anderen Tikkie ook niet te gebruiken: de app is simpelweg een tool om betaalverzoeken  aan te maken en te delen.

Dat delen gaat bijvoorbeeld via WhatsApp, wat een fijne manier is om snel het betaalverzoek te  versturen. De app  werkt verder met alle Nederlandse banken en kan dus door iedereen gebruikt worden. Betalingen worden direct op je bankrekening gestort, waarbij geen transactiekosten gelden.

Tikkie voor Android downloaden

Wil je de app  eens proberen, dan kun je ‘m  via onderstaande link downloaden. Zorg dat je beschikt over 11MB aan vrije opslagruimte en Android 4.1 of hoger.

Download Tikkie in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu