De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tikkie Check: contactloos en sneller betalen in de horeca

Michel van 't Klaphek
6 augustus 2020, 13:33
2 min leestijd
Tikkie Check: contactloos en sneller betalen in de horeca

Tikkie komt nu ook van pas op het terras. Met het nieuwe Tikkie Check kun je contactloos afrekenen in de horeca en hoef je niet langer op de bon te wachten. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Tikkie Check officieel

ABN Amro, de maker van populaire betaal-app Tikkie, heeft een nieuw product voor horeca-ondernemers uitgebracht. Met Tikkie Check kunnen gasten geheel ‘coronaproof’ contactloos afrekenen en onderling de rekening splitten, zonder dat er een medewerker aan te pas komt.

Afrekenen via Tikkie Check werkt heel simpel:

  1. Scan de qr-code van jouw tafeltje met de camera van je Android-telefoon en vul het tafelnummer in;
  2. Plaats je bestelling bij de bediening;
  3. Heb je lang genoeg op het terras gezeten? Tik dan op ‘Nu betalen’ in de app en geef eventueel een fooi;
  4. Na afloop kun je de rekening direct delen met je vrienden en de tafelbon downloaden.

Tijdens stap 3, het afrekenen, doet Tikkie Check uit zichzelf een voorstel om het bedrag af te ronden. Hierin zit een fooi voor de horeca verwerkt. Bovenstaande stappen werken alleen wanneer je bij een café, restaurant of terras bent dat Tikkie Check ondersteunt. Je herkent zulke zaken aan de qr-stickers die op de tafeltjes geplakt zijn.

Het bestellen vindt dus via de bediening plaats. ABN Amro heeft het bestellen niet digitaal gemaakt vanwege het gebrek aan persoonlijkheid. Wel zie je in de app een digitale bon die direct wordt aangevuld wanneer je een extra drankje bestelt.

Kosten en voorwaarden

Tikkie Check is voor gasten gratis, maar horeca-uitbaters moeten betalen voor de dienst van ABN Amro. Dit bedrag hangt af van de hoeveelheid transacties die per maand met Tikkie worden gedaan, maar het kost minimaal 9 cent per transactie. Ook rekent ABN maandelijkse servicekosten voor de betaaldienst.

Meer over Tikkie

Tikkie heeft miljoenen gebruikers in Nederland. Met deze app van ABN Amro kun je bijvoorbeeld makkelijk een vriend terugbetalen omdat hij/zij de rekening heeft betaald. De dienst heeft echter meer om het lijf dan alleen maar betalen. Check onze Tikkie-gids van onze zustersite iPhoned om bijvoorbeeld je eigen bedank-gifje in te stellen. Vrienden krijgen deze animatie te zien wanneer ze jou (terug)betaald hebben.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu