De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Dating-app Tinder gaat binnenkort ook advertenties tonen

Gijs Ettes
1 mei 2014, 16:35
1 min leestijd
Dating-app Tinder gaat binnenkort ook advertenties tonen
Tinder Android

Het zat er al een hele tijd aan te komen, maar Tinder gaat nu ook advertenties tonen in zijn app. Momenteel zit er nog geen verdienmodel achter de dating-app, maar moederbedrijf IAC/InterActiveCorp wil dat daar verandering in komt. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de advertenties worden geïmplementeerd in de app, maar volgens topman Gregory Blatt leent de app zich goed voor native advertising, waarbij advertenties een meer natuurlijk onderdeel vormen van de app-interface.

Er gingen al eerder geruchten over in-app aankopen en advertenties in de Tinder Android-app en nu lijken deze er toch echt aan te komen. Vorige maand gaf een woordvoerder in gesprek met Apple-website iPhoned aan dat momenteel 10 procent van alle Nederlanders, circa 1,7 miljoen mensen, gebruikmaakt van de populaire dating-app. In januari waren er nog ‘slechts’ 1,2 miljoen Nederlanders die de app gebruikten om een nieuwe soulmate of date te vinden.

Lees verder na de advertentie.

Tinder downloaden

In Tinder kun je mannen of vrouwen een kruisje of hartje kunt geven om ze al dan niet af te wijzen. Is het hartje wederzijds, dan is er een match en start een chatgesprek. Je kunt personen in je omgeving zoeken, waarbij je zelf het geslacht en de zoekradius kiest. Verder kun je gemeenschappelijke interesses raadplegen en profielen en foto’s checken of wijzigen.  De  Tinder Android-app werkt met vrijwel elk toestel.

Download: Tinder (gratis)

Lees meer over Tinder

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu