Tinder: verslavende dating-app voor snelle liefde of seks megahit in Google Play

Redactie
1 oktober 2013, 20:30
2 min leestijd
Tinder: verslavende dating-app voor snelle liefde of seks megahit in Google Play
tinder

Tinder is de nieuwe megahit in Google Play. De verslavende dating-app wordt reeds door velen gebruikt en de app combineert het fijne van een anonieme vleeskeuring met de spanning van daten. Het werkwoord ‘Tinderen’ wordt al door menigeen gebruikt en de app lijkt nu al een grotere hit dan bijvoorbeeld Snapchat te zijn.

Het idee achter de app is simpel: je bekijkt foto’s van jongens of meisjes en geeft ze foto’s die je leuk vindt een hartje, de anderen krijgen een kruisje en worden gearchiveerd. Als degene jou ook leuk vindt, kun je samen gaan chatten en met je beste openingszinnen naar liefde, seks of beide lonken. Het fijne van de app: als je een hartje geeft, wordt de ander daar niet op de hoogte van gesteld. Pas als de ander jou ook een hartje geeft, wordt de match ingeschakeld.

Lees verder na de advertentie.

Tinder doet heel veel goed

Als je Tinder met Facebook hebt verbonden, kun je direct gaan zoeken naar ‘potentiële partners’. Op het scherm verschijnt een foto van de betreffende persoon waar je op kunt klikken om de overige profielfoto’s te zien. Ook is het mogelijk om te bekijken of jullie vrienden of interesses gemeen hebben. Met een swipe naar rechts of op het hartje drukken bevestig je jouw interesse, met een swipe naar links of het kruisje verschijnt het volgende profiel in beeld.

In de instellingen van de app kun je onder andere aanpassen dat je alleen personen binnen een bepaald aantal kilometer of specifieke leeftijdscategorie te zien krijgt. Als iemand je een hartje geeft, krijg je automatisch een melding binnen. Ook is het mogelijk om zowel vrouwen als mannen te zien krijgen, of een specifiek geslacht. Hierdoor is de app naast hetero- ook homo- en bi-vriendelijk.

Download Tinder voor Android

De verslavende dating-app voor Android is gratis in Google Play te downloaden. De app werkt met Android 2.2 (Froyo) en hogere Android versies.

Download: Tinder (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu