Daten vanaf je pols: Tinder nu beschikbaar voor Android Wear

Redactie
14 juli 2014, 9:04
1 min leestijd
Daten vanaf je pols: Tinder nu beschikbaar voor Android Wear
tinder android wear

Tinder is nu ook beschikbaar voor Android Wear, het mobiele besturingssysteem voor smartwatches en wearables van Google. Hierdoor wordt het mogelijk om vrouwen en mannen naar links of rechts te swipen om ze respectievelijk ‘weg te swipen’ of ‘leuk te vinden’. De app kan via Android Wear worden gelanceerd met het spraakcommando ‘start Tinder’, waarna een voor kleine schermen geoptimaliseerde Tinder Android Wear-versie wordt getoond.

Naast het uitvoeren van swipe-acties kunnen Tinder-gebruikers ook meer informatie over een persoon zien door op de foto te drukken. Door de Tinder Android Wear-versie komt de dating-app nu ook beschikbaar voor de LG G Watch en Samsung Gear Live, de eerste twee Android Wear-smartwatches in Nederland waarvan eerstgenoemde al te koop is.

Lees verder na de advertentie.

Over Tinder

Tinder is één van de meest populaire dating-apps in Google Play. Het gebruik is enorm simpel: je kunt de profielfoto van mensen naar links swipen om ze af te keuren, en naar rechts swipen om ze een like te geven. Als zij jou ook een like geven, heb je een match. En het toffe aspect is dat Tinder-gebruikers niet weten of de ander hen een like hebt gegeven. Het gaat dus puur op basis van beide likes. De app had in januari van dit jaar 1,2 miljoen Nederlandse gebruikers.

Sinds kort is het ook mogelijk om foto’s naar elkaar te versturen, waarbij matches aan kunnen geven of ze de foto leuk vinden of niet. Hierdoor zouden Tinder-gebruikers worden gestimuleerd om sneller gesprekken te starten over onderwerpen die een gezamenlijke interesse vormen.

Lees meer over Tinder

Download

De update voor Tinder is gratis in Google Play te downloaden, waarna de app ook beschikbaar komt op het Android Wear-apparaat.

Download: Tinder (gratis)

(foto via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu