Tinder steekt hongerige celebrities hart onder de riem

Wouter Nijsen
12 maart 2014, 21:17
2 min leestijd
Tinder steekt hongerige celebrities hart onder de riem
Tinder celebrities

Ach gut, die arme beroemdheden toch. We hebben met ze te doen, hoor. Waar wij iedere week vrolijk met onze Tinder-match aan een romantische eettafel bij kaarslicht zitten, krijgen zij het maar niet voor elkaar om een date te regelen. De makers van de populaire vleeskeuringsapp zijn zich daar van bewust en proberen daarom de bekende mensen een hart onder de riem te steken.

Dat celebs weinig succes hebben met Tinder, komt omdat je bij de dienst moet inloggen via een Facebook-account. Die hebben beroemdheden niet, waardoor ze vaak een match mislopen, vertelt Tinder-ceo Sean Rad tegenover The Hollywood Reporter. Zij gebruiken vanwege hun privacy vaak een andere naam op Facebook. Daarnaast geloven Tinderaars vaak niet dat het echt om de desbetreffende persoon gaat.

Lees verder na de advertentie.

Welnu, daar gaat Tinder eindelijk iets aan doen. Net als bij Twitter krijgen zij een chique, blauw vinkje! Daarmee kunnen de beroemdheden laten zien dat ze een geverifieerd account hebben. Op die manier kun je zien of je met een echte of een nep Selena Gomez te maken hebt. Goed nieuws dus ook voor jou als doorgewinterde Tinderaar. Niet langer hoef je enkel je best te doen voor dat ene meisje dat om de hoek woont.

Georgina kan op jacht naar Tinder celebrities

De populariteit van dating-app Tinder groeit onverminderd door. Volgens mede-oprichter Sean Rad worden er dagelijks 750 miljoen profielen beoordeeld en 10 miljoen matches  gemaakt.  In Nederland alleen al zijn er circa één miljoen gebruikers actief op de vleeskeuringsapp.

Onder wie ook Georgina Verbaan. De actrice kan straks dus op een blauw vinkje rekenen. Zij liet dinsdag nog aan RTL Boulevard weten dat zij onlangs nog een date had gekregen via de datingapp. Wat denk je, ben jij de volgende?

Het doorgeslagen succes van Tinder

Tinder celebrities

Naast dating wordt Tinder voornamelijk als een soort vleeskeuring gebruikt. Mannen en vrouwen kunnen tijdens het zien van een foto een kruisje of een hartje geven. Is de ‘like’ wederzijds, dan wordt er een match gemaakt en start er een chatgesprek. Vanuit Tinder kun je mensen in je buurt zoeken en eventuele gedeelte interesses bekijken.

Momenteel is Tinder gratis te downloaden. Er zijn nog geen plannen om de app betalend te maken. De makers van de app overwegen wel in-app aanlopen die extra functionaliteiten toevoegen. Daarbij moeten gebruikers denken aan  het geven van virtuele cadeaus of het terughalen van afgewezen personen.

Download: Tinder (gratis)

Lees meer over Tinder

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu