De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Nederlanders nog niet happig op Tinder-concurrent Happn

Jarno Stinissen
13 januari 2016, 12:25
2 min leestijd
Nederlanders nog niet happig op Tinder-concurrent Happn

Tinder-concurrent Happn is vooralsnog geen grote hit in Nederland. De app telt in ons land zo’n 220.000 gebruikers, waarvan ruim de helft maandelijks actief is.

Lees verder na de advertentie.

Dating-app met een twist

Dat laten de makers weten aan zustersite iPhoned.nl. De dating-app verscheen in 2014 voor Android en iOS en lijkt in ons land nog op zijn  doorbraak te wachten. Niettemin haalde Happn afgelopen oktober 14 miljoen dollar aan investeringen op en eind 2014 staken investeerders ook al een slordige 8 miljoen in de app.

Waar ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders van de soortgelijke dating-app Tinder gebruikmaken, blijft Happn vooralsnog op 220.000 steken. 67 procent daarvan gebruikt de iPhone-app, 34 procent de Android-app en 1 procent de versie voor Windows Phone. Volgens de makers worden dagelijks ruim 20.000 en maandelijks zo`n 600.000 matches gemaakt.

Op het eerste gezicht lijkt Happn erg op Tinder. Ook met eerstgenoemde zie je profielen en interesses van andere gebruikers en kun je mensen liken in de hoop dat daaruit een match voortvloeit. Het verschil is dat de van oorsprong Franse app  alleen profielen van mannen of vrouwen toont die gedurende de dag minder dan 250 meter van je verwijderd waren. Bij Tinder heb je de mogelijkheid om de zoekradius tot 161 kilometer in te stellen om ook mensen in andere steden te ontmoeten.

Happn beperkt zich tot het koppelen van mensen die bij elkaar in de buurt zijn of wonen. Op extra opgemerkt te worden, kun je andere gebruikers zogeheten ‘Charms’ sturen. Dat is gratis voor vrouwen, maar mannen dienen te betalen. De functie is echter optioneel en is niet vereist om een match te krijgen.

Happn downloaden

Via de link hieronder kun je Happn downloaden. Om de app te gebruiken, moet je je aanmelden met je Facebook-account en je gps inschakelen. Die is benodigd om je locatie te bepalen. Verder wordt  16MB aan vrije opslagruimte en Android 4.0.3 of hoger vereist.

Download Happn in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu