De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Tinder design vernieuwd na update, dating-app krijgt simpelere interface

Redactie
22 november 2013, 14:24
2 min leestijd
Tinder design vernieuwd na update, dating-app krijgt simpelere interface
Tinder design

Tinder heeft een flinke update gegeven die de interface van de dating-app helemaal op de schop neemt. Naast een nieuw icoon is er een compleet nieuw Tinder design aanwezig, met de nadruk op minimalisme en witte app-onderdelen (en een vleugje iOS 7).

Daarnaast zijn er enkele belangrijke verbeteringen en vernieuwingen doorgevoerd waardoor Tinder-gebruikers sneller naar de liefde van hun leven (of een hele leuke one night stand) kunnen zoeken.

Lees verder na de advertentie.

Tinder design

Eén van de belangrijkste vernieuwingen naast het Tinder design is de manier waarop je mensen een hartje geeft, of juist niet. Er is een nieuwe animatie beschikbaar waarbij de groene letters van ‘liked’ of de rode letters van ‘nope’ worden aangegeven. In onze testen gaat de animatie nog niet heel soepel. Mogelijk wordt dit later opgelost middels een extra bugfix-update.

Daarnaast is er ook een nieuw navigatie-menu met duidelijkere instellingen toegevoegd, en kunnen Tinder-gebruikers voortaan hun match-lijst in sublijsten onderverdelen. Handig om het kaf van het koren te scheiden, want al die matches kunnen natuurlijk nooit allemaal even leuk zijn.

Het idee achter de app is simpel: je bekijkt foto`s van jongens of meisjes en geeft ze foto`s die je leuk vindt een hartje, de anderen krijgen een kruisje en worden gearchiveerd. Als degene jou ook leuk vindt, kun je samen gaan chatten en met je beste openingszinnen naar liefde, seks of beide lonken. Het fijne van de app: als je een hartje geeft, wordt de ander daar niet op de hoogte van gesteld. Pas als de ander jou ook een hartje geeft, wordt de match ingeschakeld.

Eerder vertelde de ontwikkelaars van de populaire dating-app tegen AndroidPlanet dat het Tinder gebruik in Nederland naar de 330.000 is gegroeid. Dit aantal zou elke dag nog met maar liefst 10 procent groeien.

Meer lezen over Tinder?

Download Tinder voor Android

De verslavende dating-app voor Android is gratis in Google Play te downloaden. De app werkt met Android 2.2 (Froyo) en hogere Android versies.

Download: Tinder (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's