De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Tinder is een blijvertje: 1 op de 10 Nederlanders gebruikt dating-app

Gijs Ettes
8 april 2014, 13:48
1 min leestijd
Tinder is een blijvertje: 1 op de 10 Nederlanders gebruikt dating-app
Tinder is een blijvertje

Tinder is een blijvertje – ook in Nederland – zo blijkt uit nieuwe gebruikerscijfers. Een woordvoerder van Tinder geeft in gesprek met Apple-website iPhoned aan dat momenteel 10 procent van alle Nederlanders, circa 1,7 miljoen mensen, gebruikmaakt van de populaire dating-app. In januari waren er nog ‘slechts’ 1,2 miljoen Nederlanders die de app gebruikten om een nieuwe soulmate of date te vinden. Helaas bestaat een klein gedeelte van de gebruikers uit malafide bots die geautomatiseerd gesprekken voeren. Ze doen zich voor als aantrekkelijke dames en verleiden gebruikers  om online spellen te spelen die malware met zich meebrengen.

De woordvoerder van Tinder geeft aan dat het bedrijf  proactief optreedt tegen nep-accounts en dat deze ‘direct’ worden  verwijderd. Welke maatregelen Tinder neemt om te voorkomen dat bots überhaupt misbruik kunnen maken van de dating-app blijft echter onduidelijk. Om te beginnen met het beoordelen van profielen is een Facebook-koppeling vereist, maar dat blijkt als veiligheidsmechanisme onvoldoende.

Lees verder na de advertentie.

Toch neemt de populariteit van Tinder alleen maar toe. Het gebruik in Nederland is toegenomen, maar ook wereldwijd worden er meer matches gemaakt. Dagelijks noteert Tinder 10 miljoen nieuwe matches en 850 miljoen profielbeoordelingen. In januari waren dit er nog respectievelijk 5 en 500 miljoen.

Tinder downloaden

In Tinder kun je mannen of vrouwen een kruisje of hartje kunt geven om ze al dan niet af te wijzen. Is het hartje wederzijds, dan is er een match en start een chatgesprek.

Op dit moment is Tinder gratis te downloaden en daar zal op korte termijn geen verandering in komen. Wel worden er binnenkort mogelijk in-app aankopen geïntroduceerd die extra functionaliteit toevoegen. Daarbij kun je denken aan het geven van virtuele cadeaus of het terughalen van afgewezen personen.

Download: Tinder (gratis)

Lees meer over Tinder

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu