Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo maak je een succesvol Tinder-profiel

Erwin Vogelaar
8 oktober 2016, 18:53
2 min leestijd
Zo maak je een succesvol Tinder-profiel

In een interview met The New Yorker geeft Tinder-ceo Sean Rad enkele tips voor een succesvol Tinder-profiel. Een tipje van de sluier: je kunt beter niet lachen.

Lees verder na de advertentie.

Succesvol Tinder-profiel

Er zijn verschillende manieren om je profiel op succesvolle dating-app Tinder in te vullen, maar welke manier heeft nou het meeste succes? Anders gezegd: hoe kun je jouw profiel zo opbouwen dat kijkers sneller de juiste kant op swipen. Tinder heeft sociologen tussen zijn personeel zitten die de hele dag profiel- en swipedata bekijkt en dus ongeveer weet wat wel of niet succesvol is. Daar vanuit komen er een aantal tips naar voren. De opvallendste? “Lachen op een foto is slecht”, stelt Rad in het interview tijdens The New Yorker TechFest.

tinder-profiel

Naast het niet lachen, helpt het wel om op de foto felle kleuren te dragen zodat je extra opvalt. Modellenfoto’s werken opvallend genoeg niet op Tinder, stelt de ceo. Men is dus niet alleen op zoek naar een potentiële partner die er goed uit ziet. Specifiek helpt het daarom om op je foto en in je biografie een interesse te laten zien. Toon je passie en je krijgt de beste reacties.

Het benoemen van je baan in je profiel werkt ook, maar sommige banen werken een stuk beter dan andere. Zo wordt er bij mannen voornamelijk naar rechts geswiped als ze piloot, oprichter/entrepreneur of brandweer zijn. Bij vrouwen gaan de beste reacties naar fysiotherapeut, interieurontwerper en oprichter/entrepreneur. Rad benadrukt wel dat er geen onfeilbaar recept is voor het zo aantrekkelijk mogelijk invullen van je profiel en dat je voornamelijk jezelf moet zijn.

Tinder downloaden

Je kunt Tinder gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt om 26MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 4.0.3 nodig om de app te kunnen gebruiken.

Download Tinder in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu