De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met Tinder Smart Photos hoef je zelf niet te kiezen tussen duckface en groepsselfies

Thomas Haenen
13 oktober 2016, 15:08
2 min leestijd
Met Tinder Smart Photos hoef je zelf niet te kiezen tussen duckface en groepsselfies

Druk aan het swipen op Tinder, maar aan het twijfelen over je eigen profielfoto’s? Tinder Smart Photos zorgt ervoor dat je beste profielfoto altijd vooraan staat, waardoor je meer matches krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Tinder Smart Photos

Tinder wordt niet voor niets vaak een vleeskeuring genoemd: foto’s zijn voor veel gebruikers de belangrijkste manier om een potentiële match te beoordelen. Is je eerste foto goed, dan is de kans een stuk groter dat er veel naar rechts geveegd zal worden. Om voor meer matches te zorgen, gaat de dating-app zijn gebruikers een handje helpen.

Tinder Smart Photos

Dat doen ze met Tinder Smart Photos, een functie die per direct wordt uitgerold voor alle gebruikers van de app. Activeer je de nieuwe functie, dan zal Tinder je verschillende profielfoto’s testen om te kijken welke tot het meeste matches leidt. Je kunt nu al tot maximaal zeven foto’s aan je profiel toevoegen, maar de volgorde wordt door jou bepaald en ligt vervolgens vast.

Met Tinder Smart Photos zorgt de app voor de optimale volgorde. De app zal verschillende gebruikers willekeurige foto’s uit je profiel voorschotelen en zet uiteindelijk je meest succesvolle foto vooraan. Volgens de ontwikkelaars zullen de algoritmes van de dating-app met iedere swipe verder verbeteren. Gebruikers die de optie al even mochten testen kregen tot wel 12% meer matches, aldus de ontwikkelaars.

Daarentegen kan het ook wel erg confronterend blijken. Voor je het weet kom je erachter dat je favoriete foto voor geen meter scoort. Misschien is dat sixpack aan abs lang niet zo indrukwekkend als je hoopt, of blijkt die foto met de hele vriendinnengroep toch net wat te ingewikkeld voor de gemiddelde Nederlandse man.

Tinder voor Android

Tinder downloaden kan gratis via onderstaande link naar de Play Store. De dating-app werkt op elke smartphone met Android 4.0.3 of nieuwer en vereist 26 MB aan opslagruimte.

Download Tinder in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Tinder

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu