Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Met Tinder Social breng je vriendengroepen bij elkaar

Thomas Haenen
21 juli 2016, 17:45
2 min leestijd
Met Tinder Social breng je vriendengroepen bij elkaar

Tinder Social laat je niet één-op-één swipen, maar met complete vriendengroepen. Zo kun je nieuwe groepen mensen ontdekken voor feestjes, evenementen of vakanties.

Lees verder na de advertentie.

Tinder Social gebruiken

Met de nieuwe functie hoopt Tinder een nieuwe markt te veroveren. De applicatie is onderhand al de grootste op het gebied van datingapps, met miljoenen gebruikers wereldwijd. Net als met Tinder draait het bij Tinder Social om matches te vinden; dit keer niet met individuen, maar met complete vriendengroepen. Nog altijd moet je vegen om aan te geven dat je iemand wel ziet zitten.

Tinder Social

Tinder Social is vooralsnog slechts beschikbaar in een handjevol landen, waaronder de Verenigde Staten. In Nederland kan het nog niet gebruikt worden, maar de uitrol zal vermoedelijk niet al te lang op zich laten wachten.

Als Tinder Social beschikbaar is in Nederland, krijg je de optie om de functie te activeren voor jouw Tinder-account. Vervolgens krijg je te zien welke Facebook-vrienden de optie ook hebben geactiveerd en kun je samen met hen een groep vormen. Individuele leden van de groep kunnen op elk moment weer verlaten. Vervolgens kan de groep gaan matchen met andere vriendengroepen. Leden van een groep kunnen individueel swipen, en zodra één lid van beide groepen naar rechts veegt heb je een match. Er is dus geen akkoord van de hele groep vereist.

Zodra er een match gevonden is kun je met de andere groep via Tinder Social chatten. Zo kun je plannen maken voor de avond, of gewoon kletsen om kennis te maken. Om de plannen op gang te helpen kan elke groep zichzelf een status geven, waaruit blijkt waar je zin in hebt. Geef bijvoorbeeld aan dat je mensen voor een filmmarathon zoekt, of dat je vanavond naar de Vierdaagsefeesten gaat.

Tinder downloaden

Tinder Social is een gratis onderdeel van Tinder, hoewel de functie op dit moment nog niet beschikbaar is in Nederland. Je kunt Tinder gratis downloaden via de Play Store. De app werkt op elk toestel met Android 4.0 Ice Cream Sandwich of nieuwer en is 17MB groot.

Download Tinder in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu