De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tinder update: dating-app laat je sneller en gemakkelijker vlees keuren

Redactie
25 oktober 2013, 10:28
2 min leestijd
Tinder update: dating-app laat je sneller en gemakkelijker vlees keuren
Tinder update

Tinder heeft een flinke update gekregen die de app opnieuw sneller en beter maakt. Zo zijn onder andere de animaties op de schop genomen, kun je gemakkelijker jouw voorkeuren voor het andere of hetzelfde geslacht aanpassen, worden matches nu sneller in het systeem doorgevoerd en werken de push-notificaties stabieler. Ook zijn de knoppen door de Tinder update verbeterd waardoor ze beter op je aanrakingen reageren. De update is per direct in Google Play te downloaden.

Eerder vertelde de ontwikkelaars van de populaire dating-app tegen AndroidPlanet dat het Tinder gebruik in Nederland naar de 330.000 is gegroeid. Dit aantal zou elke dag nog met maar liefst 10 procent groeien.

Lees verder na de advertentie.

Tinder: wat is het precies?

Het idee achter de app is simpel: je bekijkt foto`s van jongens of meisjes en geeft ze foto`s die je leuk vindt een hartje, de anderen krijgen een kruisje en worden gearchiveerd. Als degene jou ook leuk vindt, kun je samen gaan chatten en met je beste openingszinnen naar liefde, seks of beide lonken. Het fijne van de app: als je een hartje geeft, wordt de ander daar niet op de hoogte van gesteld. Pas als de ander jou ook een hartje geeft, wordt de match ingeschakeld.

“Tinder is niet zozeer een dating-app, maar juist gericht op social discovery. Je ontmoet met de app nieuwe mensen in je buurt die mogelijk dezelfde interesses en Facebook-vrienden hebben. Dagelijks maken we 3 miljoen nieuwe matches”, aldus de ontwikkelaar tegenover AndroidPlanet.

In de instellingen van de app kun je onder andere aanpassen dat je alleen personen binnen een bepaald aantal kilometer of specifieke leeftijdscategorie te zien krijgt. Als iemand je een hartje geeft, krijg je automatisch een melding binnen. Ook is het mogelijk om zowel vrouwen als mannen te zien krijgen, of een specifiek geslacht. Hierdoor is de app naast hetero- ook homo- en bi-vriendelijk.

Daarnaast is Tinder bezig met het ontwikkelen van en experimenteren met nieuwe functies. “En er komen nog meer updates aan om het Tinder gebruik te verbeteren. Veel gebruikers vragen om de mogelijkheid foto`s te kunnen delen in een chatgesprek. Die optie zijn we nu aan het onderzoeken, alsmede het aanbieden van in-app aankopen.”

Meer lezen over Tinder?

Download Tinder voor Android

De verslavende dating-app voor Android is gratis in Google Play te downloaden. De app werkt met Android 2.2 (Froyo) en hogere Android versies.

Download: Tinder (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu