De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: Omni Swipe brengt apps binnen duimbereik

Redactie
21 september 2015, 10:21
2 min leestijd
Tip: Omni Swipe brengt apps binnen duimbereik

Telefoons worden steeds groter, maar mijn hand niet. Dit kan soms lastig zijn met het navigeren naar apps of snelle instellers, omdat ik daar altijd twee handen voor nodig heb. De oplossing ligt bij apps als Omni Swipe.

Lees verder na de advertentie.

De Android-app Omni Swipe verzamelt onder één knop snelkoppelingen naar de voor jou belangrijkste apps, contactpersonen en snelle instellers. Hier kun je zelf apps en functies aan toevoegen of verwijderen door deze lang in te drukken. Niet alleen handig wanneer je je telefoon met één hand wilt bedienen, maar ook als je je veelgebruikte apps verzameld wilt hebben onder één knop die overal te openen is.

Hoe werkt Omni Swipe

De snelkoppeling gebruiken is heel simpel. Veeg met je duim vanuit de linkeronderhoek schuin naar boven richting de rechterbovenhoek, of vanaf de andere kant vanuit de rechteronderhoek naar de linkerbovenhoek. Een menu met snelkoppelingen opent zich door deze beweging, waarna je kunt kiezen welke app je wilt openen.

Omni Swipe is ook te gebruiken vanuit het ontgrendelingsscherm. Heb je echter bijvoorbeeld ontgrendeling door vingerafdrukherkenning ingesteld, dan zullen de apps niet zomaar openen. Je hebt nog steeds je ontgrendelingscode nodig.

De gratis app biedt verschillen thema’s voor het snelkoppelingenmenu, waardoor deze aan te passen is naar je eigen smaak. Daarnaast kun je kiezen voor een klein wit bolletje in je scherm waar je snelkoppelingen onderstaan, in plaats van een swype-beweging kiezen. Ook kun je onder meer notificaties instellen voor apps waarvan jij dat belangrijk vindt, waardoor je niet vanuit de notificatiebalk naar beneden hoeft te scrollen en twee handen nodig hebt, maar gewoon met behulp van één hand het bericht kunt lezen.

Niet hinderlijk

Het fijne aan de app vind ik dat je niet merkt dat deze aanwezig is. Je ziet geen hinderlijke aanwijzingen vanuit waar je moet swipen om de snelkoppelingen te openen bijvoorbeeld. Krijg je een notificatie van een door jou ingestelde app, dan is er slechts een kleine rode stip zichtbaar.

Klein minpuntje van de Omni Swipe is de reclame. Als je de app zelf (dus niet de snelkoppeling) opent, dan krijg je een advertentiescherm waarbij je eerst op ‘skip’ moet drukken voordat je verder kunt gaan. Dit leidt echter ook naar Omni Swipes grootste pluspunt; de app is in tegenstelling tot veel goede concurrenten namelijk gratis.

Zo download je Omni Swipe

Omni Swipe is te downloaden in de Play Store voor Android 4.0 en hoger. Daarnaast vereist de app 1,4MB aan vrije opslagruimte.

Download Omni Swipe in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu